2018-12-11 15:51


Ce RISCURI ascund ANTIBIOTICELE luate ”după ureche”

 |  18:49
Ce RISCURI ascund ANTIBIOTICELE luate ”după ureche”

Unul din șase români a luat, în ultimul an, antibiotice „după ureche”, arată cel mai recent studiu de specialitate. Şi, cel mai des, femeile sunt cele care se tratează fără să consulte medicul. Doctorii atrag, însă, atenţia că abuzul de antibiotice duce la creşterea rezistenţei unor bacterii extrem de periculoase, care ne pot ucide.

Studiul arată că 20% dintre persoanele din mediul rural consumă antibiotice fără prescripţie faţă de 11% în mediul urban. În general, femeile sunt cele care iau mai multe medicamente fără să întrebe medicul înainte. Vedem o diferenţă de 7 procente între femei şi bărbaţi.

Cât despre diferenţele salariale, românii cu venit lunar mai scăzut iau antibiotice fără reţetă într-un procent mai mare decât românii care se bucură de un nivel salarial mai ridicat.

În general, vârstnicii sunt cei mai conştiincioşi şi apelează la reţetele eliberate de medici. Doar unul din 10 bătrâni ia astfel de medicamente fără consult.

Medicii atrag atenţia că abuzul de antibiotice duce la creşterea rezistenţei unor bacterii mortale.

Medicii semnalează că şi în cazul consumului de suplimente alimentare este acceaşi problemă: românii cumpără medicamentele direct din farmacii, fără să le ceară sfatul înainte.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-04

TAGURI: riscuri, pericole, antibiotice, medic, fara reteta, bacterii, imunitate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...