2018-12-11 22:19


Cele mai NOCIVE mezeluri. Ce NU ar trebui să pui niciodată în senvișul copiilor

 |  16:51
Cele mai NOCIVE mezeluri. Ce NU ar trebui să pui niciodată în senvișul copiilor

14 porţii de mezeluri pe lună cresc cu 78% riscul apariţiei unei forme de boală pulmonară obstructivă cronică, susțin specialiștii în nutriţie umană. Aceasta este una dintre primele cinci cauze de deces în ţările vestice, manifestându-se prin scăderea capacităţii organismului de a menţine o concentraţie normală de oxigen în sânge.

1. Crenvurştii

Conţin în cea mai mare parte MDM, adică tocătură de oase, tendoane, pieliţe, grăsime (tot ce mai rămâne din carcasa de pasăre după ce se ia carnea), sunt pline de bacterii care ne pot îmbolnăvi grav. Salmonella, răspunzătoare de toxiinfecţii alimentare şi campilobacter, o bacterie care favorizează cancerul de stomac, stă la suprafaţa carcasei de pasăre, pe piele.

2. Salamurile

Conţin: 60% slănină şi şorici, 17% carne de calitate inferioară – adică ceea ce se poate prelucra din picioare, gât – mix de condimente – sare, boia, piper sau extract de condimente – aditivi care imită gusturile condimentelor, făină de soia 20%, antioxidanţi, colorant – carmin, glutamat de sodiu (E 261), nitriţi, nitraţi, pastă de usturoi, zahăr.

3. Cârnaţii

Conţin carne de porc 60%, cu slănină şi şorici, proteină vegetală din soia nemodificată genetic, apă 20%, sare, condimente şi arome naturale, stabilizatori (di-polifosfat de sodiu şi potasiu), antioxidanţi (acid ascorbic, izoascorbat de sodiu), nitrit de sodiu, potenţiator de gust (glutamat monosodic), zaharuri (lactoză, dextroză), colorant natural – carmin, conservanţi: nitrit de sodiu şi nitrat de potasiu. Nitritul de sodiu previne creşterea bacteriei ce cauzează botulismul, măreşte timpul de valabilitate al produsului, stabilizează culoarea roşie a cărnurilor procesate şi dă o aromă specifică.

4. Parizerul

Conţine 80% slănină şi şorici de porc, 10% carne de pasăre dezosată mecanic (în care intră oase măcinate), făină de soia, proteină vegetală, amidon, condimente – sare, usturoi, coriandru, boia de ardei, potenţiatori de gust, coloranţi (carmin). După amestecare, compoziţia se fierbe timp de 20 de minute în apă, la 75 de grade Celsius. Din cauza amidonului şi a fibrelor din soia, conferă starea de saţietate. În schimb, este greu de digerat. Carnea dezosată mecanic este pasta rezultată din dezosarea carcaselor de pasăre, care este prelucrată cu utilaje, informeaza exquis.ro.

5. Şunca ţărănească

Conţine: 70% carne procesată mecanic (are în compoziţie slănină, urme de oase, şorici) – proteine din soia, toată gamă de antioxidanţi, colorant – carmin.

6. Pastrama de porc

Conţine: carne dezosată de la pulpă, spată şi muşchiul de pe spate. Se tăie în şuviţe, se sărează, după care se trece printr-un sos condimentat cu praf de ceapă şi de usturoi, antioxidanţi, coloranţi, agenţi de afumare şi potenţiatori de gust. Carnea stă în sos timp de trei până la cinci zile, apoi se scoate şi se leagă cu sfoară. Se injectează cu o soluţie de saramură de 20-40%, apoi se ambalează în pungi de plastic, în vid. Afumarea se face cu fum lichid, care conţine cele mai cancerigene hidrocarburi – cele policiclice aromate.

7. Cotletul de porc

Conţine: cotlet de porc, un strat de slănină de 0,5-1 centimetri. Carnea, tăiată şuviţe, se injectează cu saramură 20%- 40%. Injectarea se face manual sau cu o maşină specială cu ac. Se pune apoi într-un sos condimentat cu usturoi, boia de ardei, piper şi coriandru, unde se lasă timp de mai multe ore. în sos se mai adaugă antioxidanţi, potenţiatori de gust. Se lasă şase zile la rece, apoi se afumă industrial.

8. Kaizerul

Această specialitate este injectată cu soluţii care conţin sare, gelifianţi pentru reţinerea apei, coloranţi pentru aspectul de proaspăt, conservanţi, agenţi de întărire a gustului şi aromei.

9. Mezeluri afumate

Fumul creşte riscul apariţiei unor maladii cronice grave (ex. cancer).

10. Lebarwurst

Conţine: carnea capului de porc în proporţie de 62%, slănină tare 7%, organe – inimă, rinichi, splină 15%, ficat 16%. Se adaugă supa rezultată la fierberea capului, mixul de condimente, ceapă fiartă, zahăr şi sare. În malaxor se adaugă aditivii – colorantul alimentar – carmin, antioxidanţi, amidon de cartofi. Compoziţia se ambalează în membrane sintetice şi se fierbe la 75 de grade Celsius. Un lebarwurst „tradiţional” trebuie să conţină mai puţin de şase grame de sare la 100 de grame de produs şi cel mult trei aditivi sintetici, iar termenul de valabilitate să nu depăşească zece zile. Un produs conservat îşi schimbă culoarea la deschiderea ambalajului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-25

TAGURI: mezeluri nocive, crenvursti, copii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
02 Sep 2017

Pestele ton din conserve, contaminat cu cesiu(...)____--------_____Acum tonul este gasit tzapul ispasitor, in acest fel va creste consumul -sa zicem- de alte sorturi de peste oceanic, insa -cum am mai spus de cateva ori, pestele oceanic este in cea mai mare parte contaminat cu ceva( in special metale grele) pentru ca oceanul este ultima verigha a sistemelor ecologice si in apele oceanice ajung-in final- toate deversarile de pe planeta.Solutia este cea exprimata deja, mai putin peste oceanic, eventual inlocuit cu peste de ferma, insa numai daca stii ca acest peste este crescut dupa standarde ecologice si nu doar pentru profit…E greu sa gasesti asa ceva,planeta este extrem de poluata, tocmai pentru acest lucru exista atatea cazuri de cancer , inclusiv la copii si inclusiv copii nascuti cu ele…Solutia trebuie sa fie planetara, insa este absurd sa credem ca toate tarile se vor alinia simultan la noi reguli, de acea fiecare tara trebuie sa o faca individual, iar pentru Romania ar fi destul de facil sa implementeze un program de agricultura (piscicultura, etc.) ecologic, insa Romania nemaifiind a romanilor, profitul imediat este tot ce se urmareste pe aceasta plantatie, care nu este nici macar o colonie, ci o plantatie condusa de vechili criminali( mai bine zis satrapi), carora -aparent paradoxal- nu le pasa ca sclavii fug de pe plantatie, dimpotriva ei fac totul pentru a-i determina pe acestia sa fuga, iar acest aparent paradox se explica prin faptul ca ei stiu ca nu sunt proprietari ci doar vechili, motiv pentru care cauta sa obtina maximum de profit posibil, pe perioada cat au inchiriat plantatia, iar-mai apoi- chiar ei o vor parasi, cand nu va mai fi rentabila, insa ei se vor retrage prin tarile unde depun -acum-din greu milioane de euro sau dolari, ” bani verzi pentru zile albastre” pe coastele braziliene, sau din Florida, etc.Din pacate Armata< Politia , SS si Justitia, sunt parte a acestei actiuni de distrugere a statului si poporului roman, prin orice meto
Random imageUltimele stiri


loading...