2019-03-26 12:37


Concluzie SURPRIZĂ: Ce boală PREVINE tensiunea arterială mică

 |  16:05
Concluzie SURPRIZĂ: Ce boală PREVINE tensiunea arterială mică

Scăderea considerabilă a tensiunii arteriale a redus în mod semnificativ riscul de declin cognitiv şi demenţă în rândul pacienţilor hipertensivi care au luat parte la un studiu clinic susţinut de Guvernul Statelor Unite, citat de Reuters.

Rezultatele studiului prezentat în cadrul Conferinţei Internaţionale a Asociaţiei Alzheimer, eveniment desfăşurat în Chicago, au evidenţiat unii dintre primii paşi concreţi care pot fi făcuţi pentru reducerea riscului de demenţă, potrivit experţilor, scrie Agerpres.

Concluziile vin în urma unui studiu clinic marcant, denumit SPRINT, la care au participat peste 9.300 de pacienţi diagnosticaţi cu hipertensiune, cercetare care a relevat beneficii semnificative din punct de vedere cardiovascular în cazul persoanelor a căror tensiune sistolică - primul set de cifre obţinut în urma evaluării tensiunii - a fost redusă considerabil sub valoarea de 120, în comparaţie cu subiecţii a căror tensiune a scăzut puţin sub 140.

Studiul SPRINT MIND s-a concentrat pe implicaţiile reducerii considerabile a tensiunii arteriale asupra simptomelor demenţei din orice cauză şi a declinului cognitiv uşor, precursor demenţei.

Potrivit rezultatelor, persoanele a căror tensiune sistolică a fost redusă sub valoarea 120 au prezentat o rată cu 19% mai mică de apariţie a declinului cognitiv uşor. De asemenea, s-a observat o scădere cu 15% a posibilităţii de apariţie a declinului cognitiv şi a demenţei, combinate.

„Mergeţi la doctor şi aflaţi cifrele”, a concluzionat în urma acestor rezultate Keith Fargo, director de programe ştiinţifice şi de informare în cadrul Asociaţiei Alzheimer. Acesta a precizat că persoanele diagnosticate cu hipertensiune trebuie să beneficieze de tratament.

„Ştiam că (scăderea tensiunii) reduce riscul de deces ca urmare a accidentului vascular şi a atacului de cord, însă acum cunoaştem că aceasta susţine îmbătrânirea sănătoasă a creierului”, a precizat el într-un interviu.

Deşi a prezentat efectele reducerii tensiunii asupra declinului cognitiv uşor şi a declinului cognitiv uşor combinat cu demenţă, cercetarea nu a demonstrat o reducere a riscului de demenţă, sau cel puţin nu încă.

Demenţa este un proces îndelungat, a subliniat Fargo, care şi-a exprimat convingerea că, pe măsură ce studiul va continua, mai multe persoane incluse în grupul celor a căror tensiune a fost redusă puţin sub 140 vor dezvolta această boală.

Cercetarea a analizat toate cauzele de demenţă, inclusiv Alzheimer - cea mai des întâlnită formă, caracterizată prin acumularea unei proteine specifice (beta-amiloid) în creier - şi demenţă vasculară, cauzată de reducerea cronică a fluxului de sânge la nivelul creierului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-29

TAGURI: boala, hipertensiune, tensiune arteriala, declin cognitiv, dementa
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
04 Aug 2018

Boala din cauza căreia românii mor subit. Medic: Oamenilor le este frică de cancer, dar nu sesizează adevăratul pericol Bolile de inimă sunt principala cauză a deceselor românilor. 60% dintre cei care..."__----__ si este destul de documentat ca imensa majoritate a acestor decese ( prin boala de inima) sunt datorate fumatului, excesului de grasimi in consum, ETC., dublate de putina miscare fizica, INSA si multe alte decese -datorate "caderii" inimii- sunt -cumva- colaterale, este vorba de traumatismele ( neacute, deci nu e vorba de un accident cu multe coaste fracturate, etc.) din UMARUL STANG( mici rupturi de tesut dur, boli degenerative a cartilajului, chiar luxatii netratate, etc.) care -LA EFORT(sau dupa), cel mai adesea- produc dureri de "injunghiere" care pot radia in mana, in jos, dar - LA FEL DE BINE- pot iradia in piept, si afecteaza brusc si masiv inima, care poate colapsa subit si total, ducand la deces...Deci atentie mare la cei cu asemenea probleme, CHIAR daca nu fumeaza, nu beau, nu abuzeaza de grasimi, etc., etc., si ei sunt sub riscul real de a muri prin "atac de inima", fara sa aiba premisele clasice, ci doar datorita acetor "mici" "amanunte", pe cae muti le ignora, si mai rau, in asa cazuri simptomul specific( DUREREA CRUNTA) NU este OBLIGATORIU sa apara simultan cu efortul, sau imediat dupa, se poate declansa si la ore si chiar si IN TIMPUL SOMNULUI...
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...