2019-02-21 07:56


Creierul NU DOARME niciodată. Iată câteva metode de a-l odihni și stimula!

 |  16:13
Creierul NU DOARME niciodată. Iată câteva metode de a-l odihni și stimula!

"Creierul are nevoie de odihna si respect", spune Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea. Pentru a odihni si stimula creierul, medicul spune ca trebuie sa facem pauze mai lungi de la folosirea telefonului mobil si de la privitul televizorului, dar si de la fumat. Un pahar cu apa baut dimineata poate face minuni pentru sanatatea creierului, dar si vinul rosu, consumat cu moderatie.

Este bine sa fim informati, sustine profesorul Ciurea, insa nu sa fim o victima a stirilor si a televizorului.

Intr-un interviu acordat anul trecut ziarului Libertatea, medicul avertizeaza ca televizorul si telefonul au o influenta nociva asupra creierului, primul lucru pe care ar trebui sa-l facem pentru sanatatea creierului nostru fiind pastrarea la distanta a mobilului atunci cand dormim.

"Dimineața ar fi bine să privim cerul sau peisajul, pentru a ne stimula centrii vizuali, să ascultăm o melodie care ne place pentru a ne stimula centrii auditivi şi să bem un pahar cu apă la trezire. Este bine să mâncăm cumpătat, pentru că un stomac prea plin încarcă și creierul. Vinul roșu este recomandat pentru că ajută la curățirea vaselor capilare din creier, dar fără exagerări, pentru că alcoolul atacă celula nervoasă", spune Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea.

”Iar dacă sunteți fumători, aflați că un trabuc de calitate o dată pe săptămână poate bucura creierul. Un pachet de țigări pe zi, nu!”, ne sfătuieşte medicul Vlad Ciurea. Profesorul ne sfătuieşete să ne acordăm timp nouă înşine. "Să îți acorzi timp înseamnă să cauți liniște, ordine interioară și bucurie. Să ai grijă de tine înseamnă să stai în rosturi. Bucuria este adevărata hrană a creierului", spune medicul.    

Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-11

TAGURI: creier, odihna, stimulare, vlad ciurea
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...