2019-01-18 07:39


Cum a ajuns un tânăr cu perfuzia pe scaunele de la urgență

 |  20:41
Cum a ajuns un tânăr cu perfuzia pe scaunele de la urgență

Imaginea unui pacient cu perfuzie, intins pe un pat improvizat din scaune, a starnit indignarea opiniei publice. Fotografia, postata pe o retea de socializare, a fost facuta in Spitalul Municipal Medias de o ruda care insotea un tanar de 29 de ani, aflat in criza glicemica.

Tanarul a ajuns sambata seara in urgenta spitalului din Medias. Medicii au constatat ca e in criza glicemica si au decis sa il interneze pentru tratamentul ce trebuia administrat imediat. Dar, sustin doctorii, sectia de interne nu avea niciun pat liber, asa ca au decis sa improvizeze unul.

O ruda de-a pacientului a fotografiat conditiile improprii in care ii era administrat tanarului tratamentul cu perfuzii si a facut publica imaginea. Dupa o ora si jumatate, bolnavul a fost dus totusi intr-un salon unde se eliberase un loc.

Tanarul ar fi trebuit sa ajunga la sectia de interne, dar, spun medicii, acolo erau ocupate toate cele 55 de paturi.

Cei care au vazut fotografia sunt insa de alta parere.

Dupa o ora si jumatate, spun reprezentantii spitalului, cand s-a schimbat garda, medicii au redistribuit pacientii si astfel s-a facut loc si pentru tanarul diabetic. Medicii spun ca tanarul si-ar fi neglijat tratamentul si asa a ajuns la urgenta. S-a intamplat de peste 30 de ori in ultimul an. Asistentii sociali i-au propus internarea intr-un centru social.

Reprezentii spitalului sustin ca zilele de weekend sunt cele mai incarcate din saptamana. In zilele obisnuite sunt in medie 20 de pacienti la urgenta, dar sambata si duminica trecuta au fost, in total, 200.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-31

TAGURI: perfuzia, scaune, urgenta, spitalul municipal medias
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...