2018-07-18 23:34


Cum a REZOLVAT Guvernul problema AMBULANȚELOR și angajaților din SĂNĂTATE

 |  21:07
Cum a REZOLVAT Guvernul problema AMBULANȚELOR și angajaților din SĂNĂTATE

Sindicaliştii de la Ambulanţă continuă protestele. Ei sunt îngrijorați că le-ar putea scădea salariile de la 1 ianuarie dacă vor fi mutate contribuțiile în sarcina angajatului. Și starea proastă a ambulanțelor din toată țara se adaugă pe lista problemelor. Întors din Parlament, unde a fost respinsă moţiunea pe Sănătate, ministrul Florian Bodog le-a promis că nu vor exista scăderi salariale și că, în ședința de guvern de astăzi, va fi adoptată ordonanţa de urgenţă privind achiziția de ambulanţe.

"Vă propunem să aprobăm ordonanța care privește desemnarea ISU să facă achiziția centralizată de ambulanțe, atât pentru SMURD, cât și pentru Serviciul de Ambulanță, inclusiv pentru București-Ilfov (...) Achiziția se va face printr-un program multianual, pe o perioadă de 4 ani, destinat ambulanțelor de tip A, B și C. Avem în vedere achiziția a aproximativ 2.200 de ambulanțe, care vor fi destinate serviciilor publice de ambulanță, atât pentru Serviciul de Ambulanță, cât și pentru SMURD - aproximativ 500 de ambulanțe (doar ambulanțe de tip B și C). Peste 50% din parcul de ambulanțe ale servicilor publice de Ambulanță și SMURD depășește peste 7 ani vechime și o mare parte dintre acestea au atins 10 ani", a declarat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, în debutul ședinței de guvern.

Peste 600 de angajați de la Ambulanță au pichetat, miercuri, sediile ministerelor Muncii, Sănătății și Finanțelor Publice.

"Vreau să vă asigur că nu vor exista scăderi salariale în domeniul Ambulanței. Pe de altă parte, am discutat despre problema parcului auto și vreau să vă anunț că astăzi, pe ordinea de zi, este anunțat actul normativ care reglementează achiziționarea de ambulanțe. Va porni imediat achiziția", a declarat ministrul Sănătății, Florian Bodog.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-10-11

TAGURI: ambulante, bodog, sanatate, guvern

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
21 Oct 2017

Ziceți ceva și de stațiile de tramvai din capitală cu peroane înguste lipsite de balustrade de protecție!https://petitieonline.net/petitie/45826153.https://petitieonline.net/petitie/09726156.Semnați,oameni buni!Bulevardul Basarabia are nevoie de modernizare grabnic!Capitala are nevoie de magistrala 7 până în 2020!
Random imageUltimele stiri

Apa Nova