2018-06-24 12:00


E OFICIAL! Când va fi reluat tratamentul fără INTERFERON pentru bolnavii cu HEPATITĂ cronică virală C

 |  17:15
E OFICIAL! Când va fi reluat tratamentul fără INTERFERON pentru bolnavii cu HEPATITĂ cronică virală C

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunțat, joi, că se află în etapa finală a procesului de pregătire a reluării prescrierii tratamentului fără interferon pentru pacienții cu hepatită cronică virală C, data estimată pentru ca aceștia să poată beneficia de prescripții medicale fiind 1 mai 2017.

"CNAS a semnat contractele cost-volum-rezultat pe aria terapeutică hepatita cronică virală C pentru 10.000 de pacienți eligibili. Pe baza protocoalelor terapeutice elaborate de comisia de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății, CNAS va emite formularele specifice de prescriere a tratamentelor respective", se precizează într-un comunicat al CNAS.

Casa menționează că un alt contract cost-volum-rezultat, pe aceeași arie terapeutică, semnat în urmă cu o lună, vizează alți 2.000 de pacienți eligibili cu ciroză decompensată, medicamentul fiind deja inclus în lista aprobată prin HG nr. 178/04.04.2017.

Potrivit CNAS, noua etapă de tratament pentru hepatita cronică virală C vizează: 9.700 de pacienți cu fibroză F3 și F4 (ciroză compensată), cu fibroză F2 asociată cu manifestări extrahepatice de tip autoimun, cu limfom cu celule B non-Hodgkin, cu hepatocarcinom, cu hemofilie sau talasemie majoră, precum și personalul medical, indiferent de stadiul fibrozei; 250 de pacienți cu insuficiență renală aflați în dializă, stadiile de fibroză F2, F3 și F4 (ciroză compensată); 50 de pacienți cu transplant hepatic; 2.000 de pacienți cu ciroză decompensată.

Tratamentul va fi efectuat cu DCI Dasabuvirum + Ombitasvirum + Paritaprevirum + Ritonavirum pentru primele două grupe de pacienți menționate și cu DCI Ledipasvirum + Sofosbuvirum pentru celelalte două grupe de pacienți, conform CNAS.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-04-20

TAGURI: cnas, interferon, hepatita cronica virala c, oficial, tratament, 1 mai 2017

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


IONEL
20 Apr 2017

Exista si posibilitea unui tratament cu medicamente generice licentiate , fabricate de mai multe firme pharma (licentiate de firma americana) din India. Astfel Sofosvubir+Ledipasvir ( harvoni ) si Sofosvubir + Velpatasvir (epclusa) se gasesc sub denumiri LEDIFOS, HEPCINAT LP, MYHEP, VELASOF. Costul tratamentului pentru 6 luni ( 168 tablete) este aproximativ 1600 - 1800 USD
Random imageUltimele stiri

Apa Nova