2017-12-16 05:32


E OFICIAL! În România, VACCINAREA va fi OBLIGATORIE de la 1 ianuarie 2018. Ce prevede proiectul de lege adoptat de Guvern

 |  21:05
E OFICIAL! În România, VACCINAREA va fi OBLIGATORIE de la 1 ianuarie 2018. Ce prevede proiectul de lege adoptat de Guvern

Proiectul de lege privind organizarea și finanțarea activității de vaccinare a populației în România a fost adoptat, miercuri, de Guvern, se arată într-un comunicat al Executivului.

Statul român finanțează și organizează activitatea de vaccinare în România și, totodată, asigură vaccinuri eficace și sigure, autorizate în mod corespunzător, conform legii.

Totodată, proiectul de act normativ instituie obligația vaccinării copiilor cu vaccinurile prevăzute în Calendarul Național de Vaccinare, precum și cu cele administrate în situații epidemiologice speciale întregii populații sau unor grupuri de populație.

Categoriile de vaccinări obligatorii sunt: vaccinările cuprinse în Calendarul Național de Vaccinare pentru copii; vaccinările impuse de situații epidemiologice care implică vaccinarea ca măsură de intervenție în vederea limitării bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare; vaccinările pentru personalul medico-sanitar din unitățile sanitare publice și private; vaccinările pentru alt personal din unitățile publice și private care prin natura atribuțiilor sunt expuse suplimentar la boli infecțioase sau pot reprezenta surse de infecție care ar putea pune în pericol sănătatea publică, stabilite prin hotărâre de guvern.

Refuzul de vaccinare a COPILULUI se face în scris

"Răspunderea privind prezentarea copilului la vaccinare revine părinților, reprezentantului legal sau, după caz, persoanei care se ocupă de creșterea și îngrijirea unui copil în baza unei măsuri de protecție specială", se spune în comunicat.

Potrivit Executivului, în cazul vaccinării obligatorii consimțământul pentru vaccinare se prezumă ca fiind dat, iar refuzul de vaccinare a copilului se face în scris.

"La data înscrierii într-o colectivitate, instituția are obligația de a solicita prezentarea unei adeverințe, emisă de către medicul de familie care are în evidența sa persoana respectivă, care să ateste efectuarea, respectiv neefectuarea vaccinărilor obligatorii. Antigenele vaccinale obligatorii la intrarea în colectivitate a copiilor sunt cele împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, rujeolei, rubeolei, oreionului, hepatitei B", se spune în comunicat.

Potrivit Guvernului, pentru responsabilizarea și asumarea atribuțiilor prevăzute în proiectul de act normativ, au fost stabilite "sancțiuni corecte și echitabile" pentru fiecare dintre actorii implicați în procesul de vaccinare: instituții ale autorităților publice centrale și locale - MS, INSP, Direcțiile de Sănătate Publică județene și a municipiului București, instituții de învațământ, direcțiile generale de asistență socială și protecție a copilului; furnizorii de servicii medicale de vaccinare; părinții sau reprezentanții legali ai copiilor eligibili la vaccinare; producătorii și distribuitorii de vaccinuri.

Normele de aplicare urmează să fie aprobate în 12 luni de la data publicării legii în Monitorul Oficial.

Actul normativ ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2018. Proiectul de lege va fi transmis Parlamentului spre dezbatere și adoptare, se mai spune în comunicat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-08-09

TAGURI: vaccinare, obligatorie, 1 ianuarie 2018, proiect de lege, guvern, legea vaccinarii, oficial, romania, copil

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
10 Aug 2017

in sfarsit s-a trezit si in astia ceva bun, adica au ajuns la idea mea ca "civilizatia-la nevoie- se si impune",iar sanatatea colectiva este o parte a civilizatiei dar si un precursor al acesteia, o populatie bolnava no poate avansa , nu poate progresa ...Termenul -insa- cand devine obligatorie este nepotrivit, trebuia impus la cel mult o zi de la semnare...sau se asteapta la noi decese, poate este unul dintre mecanismele prin care guvernul vrea sa tina in frau demografia???
LIV
10 Aug 2017

Ba neuron lipsa, idiot ce esti, e exact invers, cu aceste vaccinuri se urmareste exterminarea romanilor, companiile nu accepta mici un fel de raspundere ptr efectele adverse, si se incalca toate drepturile si legile
LEVST.
10 Aug 2017

Cretinii baltesc peste tot.Si nu exista vaccin pentru ei...
SMENU
15 Aug 2017

Libertatea a murit odata cu aceasta lege care incalca drepturile omului. Romania cobaiul Europei si vaca buna de muls! Urmeaza cipul obligatoriu...
GERRY!
15 Aug 2017

Sa ne unim impotriva UE! Vaccinuri cu forta pt.boli inventate. Sa iasa banu'pt. big pharma.
GENIUS
15 Aug 2017

Spune NU vaccinului! Spune NU politicienilor corupti care danseaza dupa cum le canta BIG pharma!
JASARI
06 Oct 2017

oferta de împrumut între individ. cu o experiență de 8 ani în domeniu, creditele noastre structurale au creat un sistem foarte fiabil și legal pentru a ușura oferta, astfel încât clienții noștri să fie mai siguri, prin urmare, dacă aveți impact cu banca, dificultăți financiare, proiecte de construcție sau altele, vă faceți griji mai mult. Macro-Finance la dispoziția dvs. pentru a vă ajuta. Oferim împrumuturi cuprinse între 5000 EURO și 5000.000 EURO, cu un plan de rambursare pentru a studia în funcție de posibilitățile dumneavoastră. Vă rugăm să ne contactați dacă aveți nevoie. jeniefinance@gmail.com web.facebook.com/jeniefinance.fr
AURORA
12 Noi 2017

Amarata tara....Cotropita si jefuita de straini ... Vanduta de guvernanti. UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE?
Random imageUltimele stiri


Apa Nova