2019-02-23 11:02


Efectele nămolului și apei sărate asupra FERTILITĂȚII

 |  15:31
Efectele nămolului și apei sărate asupra FERTILITĂȚII

Infertilitatea este una dintre cele mai dificile probleme cu care se poate confrunta o femeie. Este important de stiut ca aceasta poate fi tratata si cu ajutorul curelor pe baza de namol sapropelic. Sovata este o statiune de notorietate in acest sens. Secretul reusitei sta in substantele hormonale care se gasesc in namolul extras din Lacul Ursu.

 Nămolul și apa sărată extrase din Lacul Ursu - Sovata au un conținut crescut de sare (clorură de sodiu NaCl) și minerale, respectiv conținut crescut de hormoni estrogen și progesteron, asemănători ca structură cu hormonii umani feminini.

  Sarea și mineralele au efect intens antiinflamator (desfundarea trompelor), în timp ce hormonii stimulează funcția ovariană, cu inducerea unor ovulații eficiente necesare fecundării, precum și dezvoltarea endometrului, necesară implantării embrionului.

   „Secretul tratamentului Sovata este calitatea integrată a factorilor de cură – nămolul și apa sărată, în sensul că, spre deosebire de mineralele sau hormonii (sintetici) administrați separat, scoși adică din contextul natural – care au eficiență discutabilă, în cazul apei sărate și a nămolului substanțele active cheie (NaCl și hormonii) sunt transmise în corp, împreună cu sute de alți factori curativi biologici din flora și fauna Lacului Ursu, în cantități infinitezimale. Aceste cantitati infinitezimale, adică extrem de mici, și totodată extrem de variate ca tipuri de substanțe și molecule, imposibil de reprodus/creat in vitro în laborator, dau cca 50% din efectul total”, prezicează dr. George Vasilescu, medic primar obstetrica-ginecologie.

                Nămolul sapropelic din Lacul Ursu conține estrogen și progesteron “human-like”  (adică asemănători hormonilor feminini) în concentrații apropiate celor produse de organismul uman sănătos. Aceste substanțe sunt transferate în corp prin aplicații externe de nămol sau interne (tampoane vaginale), mediate de apă și căldură. Totodată induc modulare hormonală la nivel de hipotalamus, hipofiza și ovare, ușor observabilă prin analize hormonale seriate (pre- și post tratament). Efectele hormonale induse sunt lipsite de efecte secundare tip suprastimularea hormonală, realizează o modulare fină adecvată (adică scad excesele și cresc deficitele hormonale) și se mențin timp de 3 până la 6 luni post tratament.  

                Efectul de reglare hormonală este cheia succesului în tratarea infertilității feminine la Sovata, cauzată de insuficiența ovariană (de ex. deficit de progesteron), ovare polichistice, hipoplazie uterină, amenoree, pierderi repetate de sarcină sub 10 săptămâni prin insuficienta îngroșare a endometrului (deficit de implantare a embrionului).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-05-28

TAGURI: namol, sovata, fertilitate, lacul ursu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ALENNA ALISON
22 Iun 2018

Mă simt atât de binecuvântată din nou în căsnicia mea după ce doctorul ODUMODU mi-a adus soțul care sa separat de mine pentru un an bun. Am ALENNA după numele din ROMÂNIA. Chiar dacă am guri peste tot corpul meu, nu va fi suficient să-i mulțumesc doctorului ODUMODU pentru ajutorul său asupra vieții mele. Soțul meu sa separat cu mine de un an și am fost în dureri și agonie fără el. Deci, am căutat ajutor peste tot, dar nimic nu a funcționat până când am vrut să spun doctorul ODUMODU. Mi-am explicat situația și mi-a promis că soțul meu se va întoarce la mine în 48 de ore, până când inima mea încă mai bate pentru el. Am crezut în el și mi-a pregătit un soț. I-am sunat pe soțul meu exact când doctorul ODUMODU saicompelld. El a pledat și a spus că are nevoie de mine înapoi și acum trăim fericit din nou pentru ultimele 9 guri. Toți cei de acolo care citesc articolul meu care are nevoie de ajutor ar trebui să-l contacteze ... Emil: drodumodusolutions@gmail.com
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...