2019-05-21 14:03


Epidemie de GRIPĂ în România? Reacţia ministrului Sănătăţii

 |  12:27
Epidemie de GRIPĂ în România? Reacţia ministrului Sănătăţii

Gripa a pus stăpânire pe România, iar numărul deceselor provocare de acest virus a ajuns la opt. În ciuda acestui aspect, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, e de părere că deocamdată nu se poate vorbi despre o epidemie de gripă în acest moment, ci de o circulaţie mai intensă a virusului gripal.

"Nu putem vorbi despre o epidemie de gripă în acest moment, este vorba despre o circulaţie mai intensă a virusului gripal. E adevărat că spitalele sunt luate cu asalt în acest moment, dar fiecare are posibilitatea să limiteze vizitele în spital în această perioadă. Nu mi s-a adus la cunoştinţă ca vreun spital să fi intrat în carantină", a declarat, marţi, Sorina Pintea, la evenimentul de lansare a unei campanii de vaccinare. Ministrul a spus că potrivit ultimelor raportări primite sunt vaccinate antigripal 1.200.000 de persoane.

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la opt, potrivit unei ultime informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Ultima persoană care a murit din cauza gripei este un băiat de 17 ani din Teleorman având virus gripal de tip A. Acesta avea condiţii medicale preexistente şi nu fusese vaccinat antigripal. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-01-15

TAGURI: epidemie, gripa, romania, reactie, ministrul sanatatii, pintea
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG