2018-09-24 18:37


"Ești negatHIV? Testează-te și fii sigur!" CAMPANIE de depistare precoce a infecției cu HIV

 |  13:51
"Ești negatHIV? Testează-te și fii sigur!" CAMPANIE de depistare precoce a infecției cu HIV

"Ești negatHIV? Testează-te și fii sigur!" este titlul campaniei de promovare a importanței testării și depistării precoce a infecției cu HIV. Cu această ocazie a fost lansat testul auto-administrabil, care necesită doar o singură picătură de sânge pentru depistarea HIV și care este disponibil în farmaciile din România.

Conform datelor furnizate de Comisia Națională de Luptă Anti-SIDA de la Institutul "Matei Balș", peste 14.600 de pacienți cu HIV/SIDA sunt înregistrați în România, aproape jumătate dintre aceștia cu vârste cuprinse între 25 și 29 de ani. Din numărul total de pacienți cu HIV/SIDA existenți la nivel național, peste 600 de cazuri au fost depistate pe parcursul anului 2016, în timp ce alte 300 au fost diagnosticate numai în intervalul ianuarie — iunie 2017.

"Infecția HIV nu mai reprezintă o problemă terapeutică, însă este în continuare o problemă de sănătate publică, sute de cazuri noi de pacienți cu HIV/SIDA fiind înregistrate în fiecare an. Testarea precoce sau atunci când există risc prezintă numeroase avantaje atât pentru pacienți, care pot beneficia de servicii de sănătate eficiente cât mai rapid, cât și pentru sistemul de sănătate. Un diagnostic timpuriu poate duce la situația în care pacientul are încărcătură virală nedetectabilă și nu transmite virusul către cei dragi și, în cele din urmă, poate duce o viață normală și fără restricții", afirmă dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Bal", într-un comunicat de presă.

 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-11-08

TAGURI: negathiv, testare, hiv, depistare precoce, infectie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...