2019-01-18 17:54


Gabriela Firea anunță DUBLAREA bugetului pentru spitale

 |  19:53
Gabriela Firea anunță DUBLAREA bugetului pentru spitale

Primăria Capitalei dublează bugetul pentru spitalele pe care le are în subordine. Sunt planuri şi pentru viitorul spital metropolitan.

”Este vorba de 111 milioane de euro pentru cele 19 spitale aflate în subordinea Municipalității. Este o sumă dublă față de anul trecut”, a declarat edilul Capitalei.

Gabriela Firea a enunțat câteva dintre principalele proiecte: ” Vor fi alocate 7 milioane de euro pentru extinderea și modernizarea spitalului de copii Victor Gomoiu. Va fi modernizată și clădirea veche a spitalului, unde va fi înființat un centru de Excelență în oncologie pediatrică. Alte 7,5 milioane de euro sunt alocați pentru finalizarea clădirii noi a spitalului Foișor. La Spitalul Cantacuzino, va fi modernizat ambulatoriul. Vor fi consolidate și reabilitate și policlinicile 11 Iunie și Iancului. Alte 11 milioane de euro sunt prevăzute pentru achiziționarea de aparatură medicală modernă pentru cele 19 spitale ale Primăriei Capitale”.

Cât privește spitalul Metropolitan, construcția acestuia va fi finanțată în întregime de la bugetul local. Locația va rămâne cea anunțată deja, în sectorul 2, aproape de sectorul 1, în zona Pipera, deoarece respectă principiul european al proximității față de cele două aeroporturi, față de autostradă și de mijloacele de transport. Primarul general Gabriela Firea și-a exprimat speranța că, în ședința din această lună a Consiliului General, proiectul de hotărâre pentru preluarea administrării directe a unei baze RATB cu suprafața de 5 hectare, necesară construcției spitalului Metropolitan, va întruni voturile consilierilor municipali.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: "Spitalul Metropolitan va fi cel mai mare spital din Capitală și în plus, de dotările la standarde europene va beneficia de spații de cazare pentru medicii rezidenți sau pentru alte cadre medicale, pentru familiile pacienților".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-03

TAGURI: firea, primaria capitalei, buget, spitale, spital metropolitan
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DE UNDE ?
03 Feb 2018

De unde dubleaza, de la pandele de acasa. Asta-i propaganda pentru haznaua 3 si pentru analfabetii mafiei psd.
Random imageUltimele stiri

loading...