2018-12-13 10:58


UPDATE. GRIPA a făcut a 26-a VICTIMĂ

 |  14:09
UPDATE. GRIPA a făcut a 26-a VICTIMĂ

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat marţi că numărul persoanelor decedate din cauza gripei a ajuns la 25. Ea a precizat, însă, că încă nu poate fi declarată epidemie de gripă în ţara noastră.

UPDATE 14.28. Medicii au anunţat, marţi, confirmarea virusului gripal la alte patru persoane care au murit în ultima perioadă, fiind vorba despre două femei şi doi bărbaţi din judeţele Mureş, Bihor, Ilfov şi Iaşi. Toţi pacienţii sufereau de boli cronice şi nu se vaccinaseră antigripal, numărul deceselor ajungând la 26.

O femeie în vârstă de 63 de ani a murit duminică, în urma complicaţiilor cauzate de gripă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Daniela Cârnaţu. Pacienta care a decedat fusese infectată cu virusul gripal de tip B, boala fiind confirmată prin teste de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. "Femeia, în vârstă de 63 de ani, din oraşul Pâncota, a fost internată în data de 3 februarie a.c., în secţia Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad. Conform medicilor, în primă fază, femeia s-a tratat acasă cu antibiotice. Ea s-a prezentat târziu la spital, atunci când deja respira foarte greu, având probleme respiratorii severe. Pe fondul complicaţiilor apărute, femeia a decedat duminică, după ce la un moment dat a intrat în stop cardio-respirator şi nu a putut fi resuscitată de personalul medical", a declarat, pentru Agerpres, dr. Daniela Cârnaţu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-13

TAGURI: gripa, victima
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...