2019-04-24 07:14


HAOS în sănătate. Medicii de familie nu vor mai acorda servicii DECONTATE de CNAS

 |  22:10
HAOS în sănătate. Medicii de familie nu vor mai acorda servicii DECONTATE de CNAS

Sistemul medical s-ar putea bloca chiar de la începutul anului viitor. Medicii de familie anunță că din 3 ianuarie nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurări de sănătate.

Adică nu vor mai prescrie reţete şi nu vor mai da trimiteri către medicii specialişti.

Motivul este nesemnarea actelor adiționale de prelungire a contractelor încheiate cu casele de asigurări județene.

O altă nemulțumire e legată de faptul că medicina primară ar putea primi anul viitor un procent de doar 5, 8 la sută din Fondul Național Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate, administrat de CNAS.

O creștere infimă față de procentul de 5,7 alocat în acest an.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-12-20

TAGURI: sanatate, medici de familie, servicii medicale, cnas
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
21 Dec 2017

Medicina particulara nu este pentru tari ca Romania, decat daca recunoasteti ca se face pe apartenenta la clasele si castele sociale, altfel majoritatea romanilor nu-si pot permite servicii de calitate, pentru ca medicina efectiva ESTE SCUMPA si (in mare parte) NU produce nimic, numai tarile cu economii puternice pot suporta asemenea costuri, in care sunt inglobate si cercetarea(extrem de scumpa si pe durate chiar de ani pentru un singur produs, sau verificarea unei noi tehnologii, test, etc.) cat si productiile de medicamente...Tocmai pentru aceasta, lucrurile cu adevarat bune(medicamente, tehnologie si echipament medical, etc.) , vin din tarile bogate iar acestea sunt bogate prin munca eficienta si distributie sociala corecta a profitului...Dar si intre aceste tari, tocmai pentru a preveni serviciile preferentiale, s-a optat pentru o medicina sociala, de masa, in care toata populatia este acoperita(din taxe) si serviciile medicale nu sunt interesate(nici nu au dreptul sa intrebe, exceptie la bolile corelate cu munca) cine esti, ce lucrezi(daca...) sau ce salariu ai, etc., toata lumea este tratata cu aceiasi deferenta si -s-a notat deja, rezultatele sunt excelente( vazi tarile scandinave, Olanda,Canada, Uruguay, etc.)
ANONIMUS
21 Dec 2017

Pentru Levst. Aveti o atitudine din perioada feudala, care pot sa traiasca bine daca au bani, restul nu au decat sa moara. Problema la noi nu ca nu sunt bani dar si cei existenti sunt prost gestionati. Problema nu este a servciilor preferientiale ci a faptului ca nu exista o retea de spitale performante, cabinete de familie cu dotari minime obligatorii, medici bine pregatiti. Circa din 50% diagnostice puse sunt gresite si atunci automat apele zi la alti medici. Medicatia se face la gramada, nu dupa nevoile reale si caracteristicile metabolice si fiziologice ale pacientilor. Medicatie corecta nu exista, decat carpeli foarte ieftine. 15000 de medici au plecat si vor mai pleca din cauza sistemului sanitar mizerabil. Ar trebui sa lucreze ori in sistemul public, ori in cel privat, ambele impreuna sunt o catastrofa. Exemplul de la Cluj este relevant.
LEVST.
21 Dec 2017

Unde dai si unde crapa...
ALLISON HOWARTS
22 Dec 2017

Bună ziua, sunt aici pentru a răspândi această veste bună întregii lumi cu privire la modul în care am primit soțul meu înapoi. Eram nebun când soțul meu mi-a lăsat o altă femeie luna trecută. Dar când mă întâlnesc cu un prieten care ma introduce în profetul Okona, un mare mesager la oracolul pe care îl slujește, mi-am povestit problema profetului Okona despre cum ma lăsat soțul meu. El mi-a spus doar că am ajuns la locul potrivit că voi fi dorința mea de inimă fără nici un efect secundar. Mi-a spus ce trebuie să fac, după ce a fost făcut, în următoarele două zile, soțul meu a sunat mă la telefon și îmi pare rău că m-ai trăit înainte. Sunt atât de fericită și copleșită că trebuie să le spun întregii lumi cum mi-a ajutat profetul Okona să-mi dau dorința inimii. Dacă aveți nevoie de orice fel de ajutor, contactați Profetul Okona la următoarea adresă de e-mail: prophetokona@gmail.com De asemenea, a distribuit atâtea vrăji ca, (1) Dacă doriți ex-spate. (2) nu ai nevoie de un divorț în căsnicia ta. (3) Vrei să fii promovat în biroul tău. (4) Vrei să vindeci bolile mortale (5) Dacă vreți un copil. (6) Vrei să fii bogat. (7) Vrei să îți ceri soțul și soția să fie a ta pentru totdeauna. (8) Dacă aveți nevoie de asistență financiară. (9) vrei o soție / soț
Random imageUltimele stiri


STARBAG