2019-02-22 23:20


Începe campania "Donează sânge! Fii erou!", în Bucureşti. Doar 1,7% din populaţie DONEAZĂ SÂNGE

 |  15:58
Începe campania "Donează sânge! Fii erou!", în Bucureşti. Doar 1,7% din populaţie DONEAZĂ SÂNGE

Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB) organizează, în perioada 23-27 aprilie, în incinta Palatului Facultăţii de Medicină şi în cea a Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, campania "Donează sânge! Fii erou!".

"Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB), în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti şi Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", desfăşoară, în perioada 23-27 aprilie 2018, în intervalul orar 8.30-13.30, o nouă ediţie a acestei campanii. Pentru o coordonare facilă a procesului de donare, în ediţia de primăvară a acestui an, vor fi puse la dispoziţie două centre de recoltare: Palatul Facultăţii de Medicină (bd. Eroii Sanitari, nr. 8) şi Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti (str. Dr. Constantin Caracas, nr. 2)", se precizează într-un comunicat al SSMB.

Coordonatorii principali ai campaniei, Delia Vasile şi Cristiana Voicu, precizează că este o campanie de informare şi responsabilizare socială.

"Unul dintre obstacolele cu care ne confruntăm este informarea încă precară a populaţiei în ceea ce priveşte donarea de sânge. În calitate de studenţi la medicină, luăm zilnic contact cu cazuri ale unor persoane care necesită transfuzii de sânge, fie în regim de urgenţă, fie în mod repetat, pe o perioadă mai lungă de timp şi suntem conştienţi de situaţia dramatică care există în spitalele din România. Tocmai de aceea, ne dorim să facem cunoscute aceste cazuri publicului larg, să ajutăm oamenii să conştientizeze că nu este suficient să doneze numai în cazul unor calamităţi sau în cazul în care cineva drag este în suferinţă. Nevoia de sânge este constantă! Campania noastră nu este numai o campanie de donare de sânge, ci şi de informare şi responsabilizare socială", se subliniază în comunicat.

De asemenea, potrivit sursei citate, cu sprijinul personalului de la Centrul de Transfuzie Sanguină, se încearcă spulberarea mitului potrivit căruia donarea de sânge dăunează organismului.

"Dimpotrivă, pe lângă faptul că este un act nobil, donarea de sânge contribuie, în mod benefic, asupra stării de sănătate a organismului! Aşteptăm la campania noastră donatorii constanţi, precum şi persoanele eligibile pentru a dona sânge, dar care nu au făcut acest lucru până acum. Haideţi să oferim cuiva o şansă la viaţă în săptămâna 23-27 Aprilie, la Facultatea de Medicină sau la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti! Nu trebuie să purtăm halat alb pentru a salva vieţi!", este părerea şi totodată îndemnul celor studente în anul IV ale Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti.

Sursa citată arată că, potrivit statisticilor, în România doar 1,7% din populaţie donează sânge, în contextul în care în fiecare zi la nivel naţional este nevoie de minimum 1.000 de litri de sânge iar 450 ml de sânge donat ar putea salva trei vieţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-04-22

TAGURI: campanie, donare sange, sange, bucuresti,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LILIAN NIKKY
23 Apr 2018

Numele meu este lilian N. Aceasta este o zi plină de bucurie a vieții mele din cauza ajutorului pe care mi-a oferit-o Dr.saguru ajutându-mă să-mi recuperez fostul soț cu vraja lui magică și de dragoste. am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de teribil pentru că soțul meu mă înșela într-adevăr și căuta un divorț, dar când am întâlnit e-mailul Dr.saguru pe internet despre modul în care a ajutat atât de mulți oameni să-și primească ex și ajută la stabilirea relației. și face ca oamenii să fie fericiți în relația lor. i-am explicat situatia mea si apoi caut ajutor, dar spre cea mai mare surpriza mea mi-a spus ca ma va ajuta cu cazul meu si aici sarbator acum pentru ca sotul meu sa schimbat complet pentru totdeauna. El vrea mereu să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezența mea. Mă bucur foarte mult de căsnicia mea, o mare sărbătoare. Voi continua sa depun marturie pe internet pentru ca Dr.saguru este cu adevarat o adevarata vrajitoare. VĂ RUGĂM SĂ VĂ RUGĂM AJUTAȚI DOCTOR SAGURU ACUM ACUM VIAȚI EMAIL: drsagurusolutions@gmail.com sau +2349037545183 El este singurul răspuns la problema dvs. și vă face să vă simțiți fericiți în relația voastră. 1 LOVE SPELL 2 CÂȘTIGĂȚI BACK EX 3 FRUCTE DE FEMEI 4 PROMOȚIE SPELL 5 SPELL DE PROTECȚIE 6 SPELL BUSINESS 7 SPELL GOOD JOB 8 LOTTERY SPELL și SPELL CASE.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...