2019-01-19 11:20


Ludovic Orban: Pledez în favoarea VACCINĂRII OBLIGATORII

 |  13:48
Ludovic Orban: Pledez în favoarea VACCINĂRII OBLIGATORII

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, că susţine vaccinarea obligatorie, adăugând că ministrul Sănătăţii şi Guvernul au datoria să asigure imunizarea copiilor.

"Nu sunt medic, nu pot emite o opinie profesională, dar evident că pledez în favoarea vaccinării obligatorii", a declarat Ludovic Orban, citat de News.ro.   Liderul PNL a adăugat că de criza vaccinurilor trebuie să se ocupe ministrul Sănătăţii şi Guvernul, care au obligaţia să asigure imunizarea copiilor.

Premierul Mihai Tudose a declarat, vineri, că situaţia actuală din România ar impune introducerea vaccinării obligatorii, în condiţiile în care, într-o lume civilizată, peste 95% dintre copii sunt vaccinaţi, iar ţara noastră este departe de un astfel de procent.

Întrebat dacă situaţia actuală din România ar impune introducerea vaccinării obligatorii, prim-ministrul a răspuns afirmativ, argumentând că, într-o ţară civilizată, 95% dintre copii ar trebui vaccinaţi.

„Eu cred că da. Sunt şi vaccinuri care se adresează unor boli care sunt transmisibile. Deci, acel părinte nu-şi pune în pericol doar copilul lui, ci întreaga comunitate. Pe tot ceea ce înseamnă civilizaţie europeană nord-atlantică sau centru, trebuie să fie peste 95% din copii vaccinaţi. Iertaţi-mă, când noi stăm în jur de 50%, suntem departe de lumea civilizată...”, a spus Mihai Tudose, într-un interviu acordat Radio România Actualităţi. 

Chestionat în continuare ce alte măsuri are în vedere pentru a creşte rata de acoperire vaccinală, premierul a spus: „Am aşteptat o lună de zile, să spunem, măsuri făcute doar la solicitări blânde. Eu am solicitat domnului ministru să înceapă să folosească bisturiul, a început, am văzut, vom trece la etapa următoare, dacă lucrurile nu funcţionează, la un bisturiu mai mare. Mergem pe lanţ în sus. Nu ne permitem să ne jucăm cu aşa ceva”.

De asemenea, întrebat când estimează că legea vaccinării va fi în funcţiune, prim-ministrul a susţinut că este o prioritate a Guvernului său.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-29

TAGURI: orban, vaccinare obligatorie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...