2019-01-23 17:56


Medicii vor primi peste 570.000 de doze de VACCIN împotriva rujeolei

 |  16:55
Medicii vor primi peste 570.000 de doze de VACCIN împotriva rujeolei

Peste o jumătate de milion de doze cu vaccin împotriva rujeolei ajung săptămâna viitoare în toată ţara şi vor fi împărţite pediatrilor, a spus ministrul Sănătăţii.

Vaccinurile vor fi livrate direct la direcțiile de sănătate publică, începând de săptămâna viitoare, a anunțat Florian Bodog, precizând că sunt disponibile 571.262 de doze, în toată țara.

„Începând de săptămâna viitoare, vaccinurile vor fi livrate direct - spre deosebire de alte perioade similare - , de către cel care a câștigat procedura, direct la direcțiile de sănătate publică, pe baza repartiției date de Institutul Național de Sănătate Publică”, a declarat Bodog, la începutul ședinței de Guvern, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului Sănătății, sunt disponibile 571.262 de doze, în toată țara, spre deosebire de anii anteriori, în care au fost achiziționate cam 380.000. „Deci este cantitate suficientă”, a mai afirmat Bodog.

Totodată, ministrul Sănătății a precizat că a cerut verificarea informațiilor apărute cu privire la lipsa vaccinurilor în Harghita și Dolj.

„Au fost două informații de presă, una cu privire la izbucnirea unei epidemii în Harghita. (...) Direcția de Sănătate Publică de acolo are vaccin în stoc până la sfârșitul lunii iulie. Și o altă informație, în județul Dolj. Și în județul Dolj există vaccin la nivelul Direcției de Sănătate Publică, nu știu care este motivul pentru care doamna doctor nu a solicitat vaccin suplimentar dacă avea nevoie. Oricum, am dispus verificarea tuturor informațiilor apărute și vom sancționa vinovații”, a menționat Bodog.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-06

TAGURI: vaccin, rujeola, copii, florin bodog
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...