2019-04-22 13:23


Mega-tranzacție pe piața farmaceutică

 |  15:33
Mega-tranzacție pe piața farmaceutică

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Sensiblu preia 46 de farmacii aparţinând grupului Belladonna. Farmaciile pe care Sensiblu le preia sunt active exclusiv în Capitală, pe piața comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice, informează un comunicat al autorității, citat de Mediafax.

Sensiblu SRL activează pe piața comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice, desfășurând și activități ocazionale de distribuție. Compania face parte din grupul de societăți controlate de fondul de investiții Penta Investments, un grup specializat în investiții pe termen lung în diferite sectoare.

Grupul Penta Investments activează pe piața medicală din România, pe segmentul de retail farmaceutic, prin intermediul lanțurilor de farmacii Sensiblu, Punkt și Arta. Pe piața comerțului cu ridicata de produse farmaceutice și parafarmaceutice, Grupul Penta Investments este prezent, în principal, prin Mediplus Exim SRL.

Autoritatea de Concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe pieţele relevante identificate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-03-07

TAGURI: mega tranzactie, piata farmaceutica, sensiblu, belladonna
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG