2018-09-24 18:37


Ministerul Sănătăţii, ANUNȚ IMPORTANT: 900 de flacoane cu imunoglobulină vor intra pe piaţă

 |  14:42
Ministerul Sănătăţii, ANUNȚ IMPORTANT: 900 de flacoane cu imunoglobulină vor intra pe piaţă

Ministrul Sănătăţii, prof.dr. Florian Bodog a avut joi o nouă întâlnire cu producătorii de imunoglobulină, care l-au asigurat că la sfârşitul săptămânii viitoare pe piaţă vor intra 900 de flacoane de imunoglobulină utilizată la tratarea imunodeficienţelor primare, fiind în derulare negocieri pentru un nou lot în luna decembrie.

"Ministrul Sănătăţii, prof.dr. Florian Bodog a avut joi o nouă întâlnire cu producătorii de imunoglobulină. Oficialul MS a prezentat paşii făcuţi de MS si CNAS cu privire la modificarea cadrului legislativ care vizează preţul acestor produse, precum si taxa de Clawback", anunţă ministerul, precizând că producătorii l-au asigurat pe ministrul Sănătăţii că, la sfârşitul săptămânii viitoare, vor aproviziona piata cu 900 de flacoane de imunoglobulină utilizată la tratarea imunodeficienţelor primare.

De asemenea, se duc tratative pentru a fi aduse încă 900 de flacoane din acest produs în luna decembrie.

În 1 noiembrie, Ministerul Sănătăţii anunţa că primele 900 de flacoane de imunoglobulină pentru tratarea sindroamelor de imunodeficienţă primară vor fi livrate pe piaţa din România în această lună, urmând ca o nouă tranşă de 3000 flacoane să fie asigurată în luna ianuarie a anului viitor.

Tot atunci ministrul s-a întâlnit cu reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi şi cu cei mai importanţi producători de imunoglobulină, fiind stabilită o strategie comună în ceea ce priveşte aprovizionarea cu imunoglobulină a pieţei din România, pe termen scurt şi lung, luând în calcul inclusiv modificarea cadrului legislativ pentru aceste produse, dacă este necesar.

Unul dintre producătorii prezenţi la întânire l-a asigurat pe ministrul Sănătăţii că primele 900 de flacoane de imunoglobulină pentru tratarea sindroamelor de imunodeficienţă primară vor fi livrate pe piaţa din România în această lună, urmând ca o nouă tranşă de 3000 flacoane să fie asigurată în luna ianuarie a anului viitor. Un alt producător, care a ales să părăsească piaţa din România în luna mai 2016, şi-a anunţat intenţia de a reveni, susţinea Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii a convocat în acea zi şi o întâlnire cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, reprezentanţii ANMDM şi conducerea UNIFARM pentru a discuta şi identifica soluţii la situaţiile anunţate de reprezentanţii producătorilor.

“Vreau să asigur pacienţii că vom face toate eforturile necesare pentru aprovizionarea spitalelor cu imunoglobuline. Astăzi, împreună cu echipa ministerului şi a Casei de asigurări de sănătate, vom analiza cu prioritate solicitările producătorilor privind cadrul legislativ pentru aceste produse”, declara Bodog, potrivit News.ro.

Cu o zi în urmă, câteva zeci de persoane protestaseră în faţa Ministerului Sănătăţii, reclamând lipsa de pe piaţă a imunoglobulinelor, situaţie semnalată de pacienţi de mai mult timp.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-11-09

TAGURI: ministerul sanatatii, imunoglobulina
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...