2019-03-25 14:24


Ministrul Sănătății anunță CONTROALE în toate spitalele pentru a verifica cum sunt cheltuiți banii

 |  22:28
Ministrul Sănătății anunță CONTROALE în toate spitalele pentru a verifica cum sunt cheltuiți banii

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, consideră că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa nu corespunde nevoilor regiunii, ea spunând că ori nu s-a investit suficient în această unitate medicală, ori s-a investit şi nu se vede. Ea a precizat că Ministerul Sănătăţii a alocat spitalului opt milioane de lei pentru aparatură, pe lângă suma de 12 milioane de lei de care unitatea beneficiază pentru diferite proiecte, avertizând că vor fi verificări la toate spitalele din ţară pentru a se vedea cum au fost cheltuiţi banii.

“Din punctul meu de vedere, ori nu s-a investit suficient de mult în acest spital, ori s-a investit şi nu se vede, dar spitalul din Constanţa, din punctul nostru de vedere, nu corespunde nevoilor pe care regiunea Dobrogea le are în acest moment. Este un spital de interes regional, dar vara devine de interes naţional, având în vedere afluxul de turişti. Apoi avem baza NATO, avem migranţii. Se impun foarte multe lucruri de făcut în acest spital şi categoric este nevoie şi de finanţări”, a declarat Sorina Pintea, transmite Digi24.

Ea a afirmat că ministerul alocă pentru acest an opt milioane de lei pentru aparatură medicală, pe lângă alţi 12 milioane de lei care vor fi daţi pentru diverse proiecte.

“În afară de cele 12 milioane şi care sunt bani obţinuţi pe proiecte retrospective şi care vor veni pe parcurs, Ministerul Sănătăţii alocă opt milioane de lei pentru aparatură medicală. Cei 12 milioane sunt pe proiecte retrospective, adică pe ce a investit spitalului de la 1 ianuarie 2014 până în prezent şi care se recuperează pe Programul Operaţional Regional, dar opt milioane sunt bani aprobaţi spitalului din Constanţa, în urma unor solicitări depuse de-a lungul anilor”, a afirmat ministrul Sănătăţii, precizând că Spitalul Judeţean Constanţa are nevoie de îmbunătăţiri de la condiţiile hoteliere şi până la aparatura medicală.

Sorina Pintea a avertizat că în cazul tuturor fondurilor alocate spitalelor din ţară vor fi verificări pentru a se vedea cum au fost cheltuiţi banii.

“Dar vreau să precizez un singur lucru - anul acesta am făcut multe alocări bugetare pentru spitale din ţară, dar o filă de buget merge la spital şi una la Corpul de control. S-au investit foarte mulţi bani în sănătate, din păcate rezultatele se văd prea puţin. De aceea, nu avem de gând să nu verificăm pe ceea ce cheltuim şi nu o luaţi ca pe o ameninţare, deci este pentru fiecare spital valabil acest lucru”, a spus Sorina Pintea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-26

TAGURI: sorina pintea, ministrul sanatii, spitale, controale, bani
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
21 Iul 2018

Uite pare sa motiveze interesul, asta daca nu e vizita ordonata de dreaqul cu jupa sa-i mai aducainca ceva si ei. La noi in tara este necazul la feminin, sta ascuns multimii, are imagine buna, falsa, dublata de cruzime si multe, multe initieri de ciordeli, iar care nu i se supune o, il paste destituirea. Asa ca azi putem avea dubii fata de intentiile bune, are cine sa le transforme in chestii cu rezolutie negativa, cum a fost proiectul de a scadea si plafona pretul gazelor, dar la ordin din partea cotoroantei ne pomeniram cu scumpiri pt a anihila politica psd de a creste nivelul de trai. Area draqoaica grija sa stam afundati in saracie pan` la gat, ei sa-i intre banutii negri in conturile fundatiei administrate discretionar, fara niciun control. Fereasca Sfantu` sa fie vre-un control pe acolo! Nici nu precede statutul respectivei fundatii, daramite Inaltimea Cotoroantei
ANONIM
23 Iul 2018

Peste tot sunt controale numai la SAJ GIURGIU nimeni nu face nimic! Desi s-au făcut mai multe sesizări privind neregulile de acolo nimeni nu ia nicio măsură, ba mai mult se încearcă de fiecare dată acoperirea si marcarea neregulile! Dar asa cum se spune , CA LA NOI PE NICĂIERI!!!
RAMONA
23 Iul 2018

Foarte bine, dar sa se faca asa cum trebue controlul, ptr ca se cheltuesc foarte multi bani aiurea, lucrez in domeniu si foarte multi batrani stau in spital internati ca nu trebuesc familieisau sa moara in spital si nu acasa, si stau cu diagnostic pus dupa ureche dosr ca sa isi faca toate analizele gratis, medicii care fac asta sa fie pedepsiti si transferati disciplinar in alta parte.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...