2018-10-16 09:14


Ministrul SĂNĂTĂȚII îi dă replica lui Raed ARAFAT în scandalul ambulanțelor: „Licitația nu mai e valabilă, e nevoie de un nou protocol!”

 |  13:24
Ministrul SĂNĂTĂȚII îi dă replica lui Raed ARAFAT în scandalul ambulanțelor: „Licitația nu mai e valabilă, e nevoie de un nou protocol!”

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, susţine că licitaţia începută de IGSU pentru acordul-cadru de achiziţionare a noilor ambulanţe nu mai este valabilă şi că trebuie încheiat un nou protocol între Ministerul Săntăţii şi Ministerul Afacerilor Interne (MAI), astfel încât să fie reluată procedura, informează News.ro, citând o intervenție a ministrului la Digi 24.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat îl contrazice, susţinând că, dacă se renunţă la licitaţia începută de IGSU, se va întârzia foarte mult, astfel că primele ambulanţe vor putea fi preluate abia la jumătatea anului viitor, în condiţiile în care dotările ambulanţei şi SMURD sunt învechite. ”Să îşi asume responsabilitatea cei care semnează (protocolul - n.r.) atunci când vor muri oameni pentru că nu avem ambulanţe”, a avertizat Arafat.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, la Digi 24, că IGSU a pornit achiziţia la începutul anului şi a fost anulată din cauza unor contestaţii, la solicitarea ANAF.

”Am avut discuţii şi am solicitat un punct de vedere din partea ANAF şi ni s-a răspuns că, având în vedere modificarea legislaţiei, nu mai e valabilă licitaţia, au fost probleme în protocol, încheiat pe vechea lege a achiziţiilor, astfel că am semnat un nou protocol pentru reluarea procedurilor”, a spus ministrul, subliniind că vrea să se asigure că această achiziţie se va desfăşura cu respectarea tuturor procedurilor legale.

Bodog a precizat că luni va fi semnat protocolul şi se demarează procedurile pentru achiziţii.

ARAFAT: „Să își asume responsabilitatea atunci când vor muri oameni!”

În replică, şeful DSU, Raed Arafat, a relatat că în anul 2016 s-a luat decizia împreună cu Ministerul Sănătăţii să se mute procedura de achiziţie la IGSU, să fie făcut caietul caietul de sarcini de o comisie mixtă a MS şi MAI, respectiv IGSU şi să se facă această achiziţie, fiind mai multe psobilităţi: fie accesarea de fonduri europene pentru că IGSU este eligibil, fie din buget de stat să se dea banii către IGSU, fie să se dea direct Ministerului Sănătăţii banii.

”Această licitaţie a mers mai departe. Că a avut contestaţii nu înseamnă că s-a greşit în caietul de sarcini. Contestaţii se depun şi de firme care au un singur angajat. (...) Am obţinut un punct de vedere de la ANAF în februarie că acordul de asociere este valabil. În pofida acestei chestiuni, a venit o adresă de la Ministerul Săntătăţii care reziliază acordul de asociere şi spune că nu mai este dorit să se facă această licitaţie împreună”, a continuat Arafat.

În replică, ministrul Sănătăţii a afirmat din nou că singurul lucru de care el vrea să se asigure este că această achiziţie se va desfăşura conform legii.

”Eu am punctul de vedere de la ANAF, care spune că protocolul nu mai este valabil. (...) Singurul lucru de care vreau să mă asigur este că această licitaţie se va desfăşura conform legilor, că acordul cadru se va semna şi nu va putea fi atacat de nimeni. Să nu se întâmple acelaşi lucru care s-a întâmplat la IGSU”, a mai declarat Florian Bodog.

Raed Arafat susține că dacă se începe o nouă procedură de licitaţie primele ambulanţe noi vor fi primite abia la jumătatea anului viitor.

”Dacă decizia e luată, mă bucur că am deschis subiectul acum, pentru ca să îşi asume responsabilitatea cei care semnează (protocolul - n.r.) atunci când vor muri oameni pentru că nu avem ambulanţe”, a încheiat Raed Arafat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-28

TAGURI: florian bodog, ministrul sanatatii, raed arafat, secretar de stat, mai, ambulante, smurd, igsu, licitatia, protocol, scandal
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...