2019-02-16 10:10


Ministrul Sănătății îi liniștește pe nemulțumiți: ”SCĂDERILE salariale nu sunt atât de dramatice”

 |  22:58
Ministrul Sănătății îi liniștește pe nemulțumiți: ”SCĂDERILE salariale nu sunt atât de dramatice”

Scăderile salariale în cazul unora dintre angajaţii din sistemul sanitar nu sunt "atât de dramatice pe cât s-a văzut", iar pentru acestea s-au găsit soluţii, a afirmat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, la Romania TV. Ea a susţinut şi că nu este în regulă ca la unele spitale să se acorde sporuri maxime personalului, în timp ce pacienţilor li se cere să vină de acasă cu medicamente şi seringi.

"Este vorba de o majorare clară a salariilor din sănătate pentru personalul medical, medici şi asistenţi medicali. În urma aplicării legii salarizări începând cu 1 martie, aproximativ 90% din personal a beneficiat de creşteri substanţiale şi stau dovadă fluturaşii de salariu, statisticile oficiale, precum şi ceea ce se aude şi prin media, cu siguranţă. Există o anumită categorie care nu a beneficiat de creşteri salariale, ale salariului de încadrare până în 2022. Pentru această categorie au existat într-adevăr nişte scăderi, dar nu atât de dramatice pe cât s-a văzut, pentru că eu chiar am evaluat aproape fiecare spital din Bucureşti al cărui personal a fost în stradă la protest. Scăderile nu erau atât de dramatice şi pentru care am găsit soluţii", a declarat Sorina Pintea marţi seara într-o intervenţie la RTV, potrivit Agerpres.Ministrul Sănătăţii a subliniat că acordarea sporurilor ţine de managementul unei unităţi sanitare şi, conform legislaţiei în vigoare, există un procent al sporurilor în care trebuie să se încadreze şi că trebuie să fie un echilibru între angajaţi în ceea ce priveşte acordarea sporurilor.

"Până la urmă, dacă ne-am permis să luăm sporuri maxime, ne-am permis un procent al cheltuielilor de personal de peste 80% la unele spitale, atunci mă întreb cum am tratat pacienţii, am avut bani de medicamente, de materiale sanitare? Şi poate acum pot să-mi explic de ce la unele spitale pacienţilor li se cerea să aducă de acasă şi medicamente şi seringi", a spus ministrul Pintea.Pe de altă parte, ea a subliniat că sunt şi mulţi medici mulţumiţi de creşterile de salarii şi că, deşi aceştia nu au vorbit public despre sumele pe care le încasează, unii i-au transmis mesaje personale de mulţumire.Sorina Pintea a precizat că nu crede că ar putea exista implicaţii politice în spatele protestelor generate de scăderile salariale pe care le-au suferit unii angajaţi din sănătate."N-aş vrea să cred asta, pentru că trebuie să fim conştienţi cu toţii că s-a făcut un mare pas înainte, s-au majorat salariile medicilor, lucru pe care toţi l-au promis şi acum s-a făcut. Nu cred şi nu vreau să cred că există implicaţii politice în această rebeliune", a afirmat ministrul Sănătăţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-04-18

TAGURI: sorina pintea, ministrul sanatatii, salarii, medici, scaderi salariale, sporuri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
17 Apr 2018

probabil ca Soina asta este de specialitatea care se ocupa de colonoscopii, pentru ca extrapoleaza de la cum ii linistetste pe pacienti, inainte de: " Nu va fie teama, nu va bagam furtunul in koor pana sa ajunga la gusa, ci numai pana in stomac"...
LEVST.
17 Apr 2018

pardon, mai sus "LevSt.
RO CAPTURATA DE MAFIOTI AUTOHT
18 Apr 2018

MAFIOTI si TRADATORII DIN SINDICAT AU AJUTAT LA INGROPAREA RO. VICTOR CIORBEA -Sistemului de invatamant; MARIUS PETCU - Sistemului de sanatate; MIRON MITREA - Sistemelor, Rutier, Feroviar si Aero-Naval LIVIU LUCA - Industria Petroliera si a gazelor naturale. Marius Petcu - liderul sindicatului Sanitas si presedinte al CNSLR Fratia - este, potrivit declaratiei de avere, unul dintre cei mai bogati lideri. Din informatiile publicate la sfarsitul anului trecut de revista Kamikaze reiese ca Marius Petcu castigase un venit lunar de 10.000 de euro. Veniturile acestuia au fost completate de banii primiti din activitatea de membru in Consiliul de Administratie al Realitatea - 7%, restul fiind salariile primite prin implicarea acestuia in proiecte europene. Petcu, care este si finul lui Miron Mitrea, este unul dintre artizanii unui pact semnat de CNSLR Fratia cu PSD in noiembrie 2008. Avere Marius Petcu, presedinte al CNSLR "Fratia in 2011: * cinci terenuri (din care unul mostenit) dintre care unul de 18.200 de metri patrati la Snagov, achizitionat in 2007, doua in Vladiceasca, Ilfov, si unul in sectorul 4, Bucuresti; * trei case, dintre care una de vacanta, la Vladiceasca, Ilfov, de 267 de metri patrati, si una de locuit, de 190 de metri patrati, in sectorul 4 din Bucuresti (construita in 2008); * bijuterii, ceasuri, tablouri si icoane de 20.000 de euro; * conturi personale de 60.000 de euro si 400.000 de RON; * conturi ale sotiei de peste 100.000 de euro si peste 250.000 de RON; * actiuni la cinci firme; * un imprumut de 180.000 de euro luat de la PSV Company SA, deci de la colegul Liviu Luca; * venituri anuale de 500.000 de RON (60% din venituri provin din sindicalism, 7% vin din activitatea de membru CA la Realitatea si restul de peste 30% sint salarii din proiecte europene); adica peste 10.000 de euro lunar.
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...