2019-05-19 19:55


Ministrul Sănătății propune o nouă lege a MALPRAXISULUI

 |  18:11
Ministrul Sănătății propune o nouă lege a MALPRAXISULUI

Sorina Pintea, ministrul Sănătații anunță că va promova o lege a malpraxisului medical. Precizarea a venit la Adunarea Generală a Colegiului Medicilor, unde aceștia au prezentat o radiografie a cazurilor de malpraxis din spitalele românești. Nu este doar vina medicilor, susține ministrul Sănătății, ci și a managementului fiecărei unități medicale.

"Este problema managementului spitalelor, am spus-o de fiecare dată. Fiecare spital are un manager care trebuie să gestioneze situația. [...] Ministerul Sănătății, prin programele pe care le implementează, dotează spitalele, dar nu este suficient. [...] Avem o problemă cu malpraxisul. Vom promova o nouă lege a malpraxisului și atunci probabil că lucrurile se vor rezolva", a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății, conform TVR.

376 de medici din 2127 reclamaţi au fost sancţionaţi pentru malpraxis în ultimii 12 ani. Sunt doar cazurile ajunse de la comisiile judeţene la cel mai înalt for de judecată al Colegiului Medicilor din România.

În ultimii ani, a scăzut însă numărul celor pedepsiţi. Comisia Superioară de Disciplină a aplicat 19 sancţiuni, anul trecut, după ce a analizat 75 de cauze.

Majoritatea au fost mustrări (11). Şase doctori au primit avertismente. Unul singur a fost sancţionat cu interdicţia de a practica profesia timp de o lună şi a fost obligat să participe la cursuri de perfecţionare. A fost şi o cauză cu un vot de blam.

28 de cauze sunt pe rol, în acest moment.

Cele mai multe reclamații au vizat specialitățile chirurgie generală, ATI şi obstetrică-ginecologie.

Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate cardiologilor, medicilor de la unitățile de primiri-urgențe, chirurgilor și ginecologilor.

Colegiul a constatat si deficiențe în anchetele de la nivelul teritoriului. Nu toate comisiile județene respectă pașii legali.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-30

TAGURI: sorina pintea, ministrul sanatatii, lege, medici, sanatate, malpraxis
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
31 Mar 2018

În ultimii ani, a scăzut însă numărul celor pedepsiţi... Majoritatea au fost mustrări...". Tradus, inseamna ca "tot mortu', este de vina", insa cu imbunatatiri, " orice pacient are dreptul sa-si aleaga cimitirul"...
Random imageUltimele stiri


STARBAG