2019-02-21 22:10


MINUNE. O fetiţă născută seropozitivă, trăieşte de nouă ani fără TRATAMENT

 |  10:42
MINUNE. O fetiţă născută seropozitivă, trăieşte de nouă ani fără TRATAMENT

O fetiță din Africa de Sud, născută seropozitivă, trăiește de aproape nouă ani fără să ia vreun tratament. Singurele medicamente au fost cele de care a beneficiat în primele luni de viață.

Aceste cazuri de remisie a SIDA fără tratament sunt extrem de rare și încă inexplicabile, notează tvr.ro.Este numai al treilea caz de acest gen în rândul copiilor, se arată într-un studiu prezentat la conferința internațională privind cercetările asupra SIDA de la Paris.

"Acest nou caz ne întărește speranțele de a putea într-o zi să-i scutim pe copiii seropozitivi de povara unui tratament pe viață, tratându-i pentru o scurtă perioadă la vârsta cea mai redusă", a spus Anthony Fauci, director al Institutului american pentru alergii și boli infecțioase (NIAID).

"O recidivă este mereu posibilă, ca în toate cazurile de remisie. Dar faptul că această remisie s-a întins pe o perioadă atât de lungă lasă să se creadă că poate fi durabilă", a explicat o altă cercetătoare autoare a studiului,dr. Avy Violari, din cadrul universității Witwatersrand de la Johannesburg.

Începând de la vârsta de 2 luni, această fată a beneficiat de tratamente antiretrovirale, care împiedică dezvoltarea virusului SIDA. După zece luni, tratamentul a fost deliberat oprit în cadrul studiului, după ce prezența virusului a fost redusă până la un nivel nedetectabil. Opt ani și nouă luni mai târziu, virusul HIV este tot în stare inactivă la fetiță, chiar dacă ea nu urmează un tratament.

Nu este vorba despre o vindecare, întrucât virusul HIV este încă prezent, dar acesta este atât de slăbit încât nu se poate nici multiplica, nici transmite la o altă persoană, chiar în absența unui tratament. În mod normal, trebuie urmat un tratament cotidian pe viață pentru a ajunge la aceste efecte.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-25

TAGURI: fetita, sida, fara tratament, seropozitiva
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...