2019-04-24 07:48


O nouă CRIZĂ în sănătate. Vaccinul ANTIGRIPAL, în doze insuficiente

 |  16:05
O nouă CRIZĂ în sănătate. Vaccinul ANTIGRIPAL, în doze insuficiente

Vaccinul antigripal a început să fie, în sfârşit, distribuit medicilor de familie. Numai că dozele sunt insuficiente, iar medicii de familie sunt nevoiţi să facă o selecţie a pacienţilor pe care să-i imunizeze gratuit. Pe ceilalţi, care nu fac parte din categoriile cu riscuri de îmbolnăvire, îi trimit să-şi cumpere singuri vaccinul.

Cei care au peste 65 de ani, bolnavii cronici, copiii, gravidele şi angajaţii din sistemul sanitar ar trebui imunizaţi cu vaccinul cumpărat de Ministerul Sănătăţii.

"Am solicitat 100 de doze, fiind conştientă că n-o să primesc cât am nevoie. Sigur că necesarul era mult mai mare. Eu am pe listă mea cel puţin 400 de cronici care sunt eligibili pentru vaccinare. Am primit 30. I-am anunţat, sigur, pe cei din grupele de risc şi care vine primul primeşte vaccin", explică Sandra Alexiu, medic de familie.

Alţi medici nu au primit nici măcar o doză. Aceştia atrag atenţia că vaccinarea trebuia începută în luna septembrie.

"Ţinând cont că pentru crearea imunităţii avem nevoie de 14 zile după inoculare, ar fi trebuit ca această campanie de imunizare să fie finalizată la data de 15 noiembrie", subliniază dr. Valentin Boldea.

Unii pacienţi îşi sună de mai multe săptămâni medicii de familie ca să îi întrebe când sosesc dozele de vaccin.

Gripa se răspândeşte cel mai uşor în spaţiile aglomerate, cum ar fi şcolile sau mijloacele de transport în comun. Atunci când o persoană bolnavă strănută, virusul se împrăştie pe o rază de 6 metri. Asta înseamnă că un singur om poate îmbolnăvi zeci de oameni.

Simin Florescu, director medical Institutul Victor Babeş: "Pot fi complicaţii respiratorii, care pot să evolueze de la laringite la copiii foarte mici cu efect de sufocare până la pneumonii severe cu sindromul de detresă respiratorie acută la pacienţii adulţi sau bătrâni, la complicaţii neurologice. Poate deveni chiar şi mortală".

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă ca 15% dintre locuitorii unei ţări să fie imunizaţi, pentru că doar aşa scade riscul izbucnirii unei epidemii. Aşadar, ministerul ar fi trebuit să cumpere de 3 ori mai multe doze decât a achiziţionat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-12-12

TAGURI: criza, sanatate, vaccin, antigripal, doze, medici de familie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ALLISON HOWARTS
22 Dec 2017

Bună ziua, sunt aici pentru a răspândi această veste bună întregii lumi cu privire la modul în care am primit soțul meu înapoi. Eram nebun când soțul meu mi-a lăsat o altă femeie luna trecută. Dar când mă întâlnesc cu un prieten care ma introduce în profetul Okona, un mare mesager la oracolul pe care îl slujește, mi-am povestit problema profetului Okona despre cum ma lăsat soțul meu. El mi-a spus doar că am ajuns la locul potrivit că voi fi dorința mea de inimă fără nici un efect secundar. Mi-a spus ce trebuie să fac, după ce a fost făcut, în următoarele două zile, soțul meu a sunat mă la telefon și îmi pare rău că m-ai trăit înainte. Sunt atât de fericită și copleșită că trebuie să le spun întregii lumi cum mi-a ajutat profetul Okona să-mi dau dorința inimii. Dacă aveți nevoie de orice fel de ajutor, contactați Profetul Okona la următoarea adresă de e-mail: prophetokona@gmail.com De asemenea, a distribuit atâtea vrăji ca, (1) Dacă doriți ex-spate. (2) nu ai nevoie de un divorț în căsnicia ta. (3) Vrei să fii promovat în biroul tău. (4) Vrei să vindeci bolile mortale (5) Dacă vreți un copil. (6) Vrei să fii bogat. (7) Vrei să îți ceri soțul și soția să fie a ta pentru totdeauna. (8) Dacă aveți nevoie de asistență financiară. (9) vrei o soție / soț
Random imageUltimele stiri


STARBAG