2018-06-24 12:07


O sută de milioane de EURO din fonduri europene pentru DOTAREA Institutului Cantacuzino

 |  17:20
O sută de milioane de EURO din fonduri europene pentru DOTAREA Institutului Cantacuzino

Premierul Mihai Tudose susţine că a vorbit cu comisarul european Corina Creţu despre situaţia Institutului Cantacuzino şi că există o soluţie de finanţare în valoare de 100 de milioane euro pentru dotarea unităţii din fonduri europene.

Prim-ministrul a precizat că soluţia transformării în unitate militară rămâne valabilă, însă există şi o "soluţie de finanţare, de100 de mil. euro din fonduri europene pentru utilarea la nivel de vârf a acestui institut". Ministrul interimar al Apărării, Marcel Ciolacu, a afirmat că a discutat cu ministrul Sănătăţii pentru a elabora un act normativ în acest sens, care va fi prezentat în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare.

Ex-ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a declarat  luna trecută că, în urma trecerii Institutului Cantacuzino în subordinea MApN, acesta ar putea produce vaccinuri în doi ani de zile. Pentru că acest lucru să fie posibil este necesară alocarea anual a 25 de milioane de euro pentru revitalizarea Institutului, bani ce vor fi asiguraţi de la bugetul statului şi din venituri proprii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-09-07

TAGURI: milioane de euro, fonduri europene, institutul cantacuzino

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova