2018-06-22 06:49


Procesul de achiziţie a vaccinului pneumococic, FINALIZAT. Când începe campania de VACCINARE

 |  15:14
Procesul de achiziţie a vaccinului pneumococic, FINALIZAT. Când începe campania de VACCINARE

Ministerul Sănătății anunţă că a finalizat procesul de achiziție a vaccinului pneumococic conjugat cu 13 valențe. În acest sens ar putea fi prevenite la copiii mici boli precum pneumoniile, septicemiile, meningitele pneumococice sau otitele. Campania de vaccinare antipneumococică este programată să înceapă în luna septembrie.

Bolile pneumocice pot provoca în rândul copiilor afecțiuni grave sau chiar decese. Conform datelor oficiale, țara noastră înregistrează cea mai ridicată rată de mortalitate infantilă dintre statele membre ale Uniunii Europene, iar pneumonia — o boală prevenibilă prin vaccinare — constituie principala cauză de deces la copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, a informat Ministerul Sănătății, citat de Agerpres.

Campania de vaccinare antipneumococică este programată să înceapă în luna septembrie, când este prevăzută livrarea unei cantități de peste 477 de mii de doze de vaccin pneumococic. Dozele de vaccin achiziționate acoperă necesarul pentru campania de imunizare din acest an, precum și pentru primele luni din 2018.

Ca și în cazul altor vaccinuri din Programul Național de Vaccinare, Ministerul Sănătății a semnat un Acord Cadru de achiziție cu producătorul, pentru o perioadă de 4 ani. În acest mod, vor fi preîntâmpinate orice dificultăți legate de disponibilitatea acestui vaccin în viitor.

Vaccinul pneumococic se administrează copiilor în mod gratuit, conform schemei de vaccinare, în cabinetul medicului de familie. Vaccinul achiziționat de țara noastră, prin Ministerul Sănătății, este sigur, eficient și de calitate.

Vaccinul va ajuta la protecția împotriva celor mai des întâlnite 13 tulpini de pneumococ, responsabile de peste 90% din cazurile de boli pneumococice invazive în Romania. Oferind cea mai extinsă acoperire a serotipurilor pneumococice, vaccinul pneumococic conjugat cu 13 valențe este cel mai utilizat vaccin pneumococic la nivel mondial, a arătat Ministerul Sănătății.

Vaccinul este folosit în peste 100 de țări, printre Marea Britanie, Franța, Italia și Statele Unite.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-08-17

TAGURI: vaccin pneumococic, proces, achizitie, campanie de vaccinare

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova