2018-09-24 18:38


S-a ADOPTAT Legea Vaccinării. Ce AMENZI riscă părinții

 |  17:58
S-a ADOPTAT Legea Vaccinării. Ce AMENZI riscă părinții

Plenul Senatului a adoptat Legea Vaccinării, care îi va obliga pe părinții care nu și-au vaccinat copii să o facă. În absența vaccinurilor obligatorii, copiii vor fi primiți la școală sau grădiniță, însă odată la trei luni părinții vor fi chemați pentru a li se explica beneficiile vaccinării și dacă în continuare refuză aceștia pot fi amendați cu sume cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei. Senatorii au votat această lege cu 99 de voturi și o abținere, conform Stiripesurse.ro.

În act scrie că responsabilitatea vaccinării revine părinților sau celorlalți reprezentanți legali. Cei care vor refuza vaccinarea vor trebui să consemneze refuzul în scris, pentru că altfel se va prezuma că există consimțământ pentru vaccinare. Totuși, cei care au o contraindicație constatată medical la un anumit tip de vaccin, nu vor fi obligați să-l facă, dar vor fi obligați să prezinte documentul de la medicul care a constat contraindicația.

Atunci când îi vor înscrie la școală, părinții vor trebui să aducă un document din care să reiasă dacă au fost vaccinați sau nu. Lipsa vaccinării nu va atrage respingerea copilului la înscrierea la școală, proiectul de act fiind destul de clar la acest capitol.

"La data înscrierii copiilor sau a adulților într-o unitate de învățământ sau într-o altă colectivitate, așa cum este definită de prezenta lege, aceasta are obligația de a solicita prezentarea unei adeverințe, emisă de către medicul de familie care are în evidența sa persoana respectivă, care să ateste sau să infirme efectuarea vaccinărilor obligatorii", potrivit actului.

Pentru copiii nevaccinați la momentul înscrierii la școală, părinții vor trebui să aducă, de la comisia teritorială de vaccinare, până la momentul când încep efectiv cursurile, fie un calendar de recuperare pentru vaccinurile obligatorii (pe care îl va elabora comisia și pe care părinții vor trebui să îl accepte, sub presiunea amenzii), fie un document medical din care să reiasă că acel copil nu poate fi vaccinat cu vaccinul X sau Y pentru că ar fi contraindicat. Practic, copiii vor trebui să recupereze vaccinurile nefăcute în cel mult un an de zile.

Copiii nevaccinați vor fi luați în evidențele comisiilor teritoriale de vaccinare. Drept urmare, părinții lor vor fi chemați o dată la trei luni pentru a fi convinși să accepte planul de recuperare a vaccinării, la care ne refeream mai sus. Practic, pentru copiii care sunt deja la școală, părinții vor trebui să accepte într-un final planul de recuperare. Altfel, ei vor risca să fie amendați, potrivit proiectului, cu sume între 5.000 și 10.000 de lei.

Categoriile de vaccinari obligatorii sunt:

vaccinarile cuprinse in Calendarul National de Vaccinare pentru copii; vaccinarile impuse de situatii epidemiologice care implica vaccinarea ca masura de interventie in vederea limitarii bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare; vaccinarile pentru personalul medico-sanitar din unitatile sanitare publice si private; vaccinarile pentru alt personal din unitatile publice si private care prin natura atributiilor sunt expuse suplimentar la boli infectioase sau pot reprezenta surse de infectie care ar putea pune in pericol sanatatea publica, stabilite prin hotarare de guvern.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-10-23

TAGURI: senat, legea vaccinarii, parintii, vaccin, amenzi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
23 Oct 2017

Ziceți ceva și de stațiile de tramvai din capitală cu peroane înguste lipsite de balustrade de protecție!https://petitieonline.net/petitie/35726152.https://petitieonline.net/petitie/45826153.Semnați,oameni buni!Capitala are nevoie de tronsonul Piața Iancului Pantelimon al magistralei 5!Bulevardul Basarabia are nevoie de modernizare!
LEVST.
23 Oct 2017

nestiind exact motivatia persoanei care s-a abtinut de la acest vot, sunt obligat sa zic " iata ca mai exista si cate un destept, printre dobitoci"...Pentru ca cei 99 care au votat aceasta lege sunt dobitoci, in 3 luni de coabitare la scoala, pana convingi parintii, un bolnav( sai-mai rau- doar purtator, sursa de infectie) de o boala(sau 10 cu diverse boli) pot imbolnavi sute si chiar mii, la scoala si in afara...Practic cea mai buna, cea mai legala si cea mai efectiva masura este NEADMITEREA copiilor nevaccinati( cu exceptiile medicale) la scoala CAT SI la gradinita...Iar intre timp(cat stau acasa copiii) parintilor trebuie sa li se dea si lor o alta optiune,( oricine trebuie sa aiba dreptul la 2nd opinion, la a doua optiune, a doua sansa, etc., etc.), anume ( am mai zis si nu glumesc) , sa li se asigure -la toata familia- bilet de dus intr-o tara unde vaccinarile sunt f. facultative( sau nu sunt deloc!) , inclusiv o prima de instalare, adica chiria si cosul zilnic pentru o luna, INSA DACA vor veni inapoi vor trebui sa stea in carantina si sa plateasca costul, inclusiv al vaccinurilor pe care trebuie sa le primeasca in timp rapid si sa plateasca si banii de bilet si instalare, pe care i-a pompat statul roman in ei, de acord, trebuie facute plati lunare, cat mai mici, pentru a le permite sa-si plateasca datoria...
LEVST.
24 Oct 2017

...si-bineanteles- 10% dobanda- la intreaga suma- ca daca si dumnezeu a cerut zeciuiala, de ce nu ar cere si statul, nu?
MUNTEANU VIOREL STEFAN
24 Oct 2017

Problema se pune f. simplu Cine e responsabil de esecul unui vaccin? Daca exista responsabili ,atunci e bine.
RALUCA
26 Oct 2017

de ce vreti sa ne imbolnaviti copii??cunosc situatii in care,copilul a ramas marcat pe viata din cauza vaccinurilor voastre!ati trecut voi prin toate chinurile ca sa ii aduceti pe lume??v ati luptat voi cu tot felul de situatii in care o clipa putea insemna o viata???
JASARI
21 Noi 2017

Oferta de împrumut între special. cu o experiență de 8 ani în zona noastră structură gata să pună în aplicare un sistem fiabil și juridice, în scopul de a ușura oferta, astfel încât clienții noștri sunt mai sigure .prin urmare, dacă aveți de impact cu sistemul bancar,dificultăți financiare ,proiectele de construcție sau de altă natură ,mai mult vă faceți griji . Macro-financiar la dispoziția dumneavoastră pentru a vă ajuta . Suntem furnizarea de credite care variază de la 5000 EURO la 5.000.000 de EURO, cu un plan de rambursare a studia în funcție de capacitatea dumneavoastră . Cerem ca ai bunurilor vă rugăm să ne contactați dacă vă aflați în nevoie. jeniefinance@gmail.com web.facebook.com/jeniefinance
Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...