2019-01-23 17:58


Saloane pline de ȘOBOLANI într-un mare SPITAL din București

 |  20:49
Saloane pline de ȘOBOLANI într-un mare SPITAL din București

Şobolanii se plimbă la fel de liberi ca pacienţii în spitalele din România. O demonstrează încă o filmare făcută, atenţie, la Spitalului de Boli Infecţioase Victor-Babeş din Capitală. Părintele unui copil internat a filmat rozătoarele chiar la geamul saloanelor. Conducerea unităţii sanitare recunoaşte că problema scapă deseori de sub control.

Copilaşi erau internaţi şi în salonul pe lângă care se plimbau şobolanii. În spital, medicii îi tratau de infecţii. Şi tot din spital, ar fi putut uşor contracta altele.

Nu mai departe de săptămâna trecută, un alt părinte filma rozătoare la Spitalul de Pediatrie din Deva.

Şobolanii pot transminte leptospiroza. O boală care duce uneori la septicemie şi care e tratată fix într-un spital de boli infecţioase precum Victor Babeş. Pe cale digestivă, adică prin alimentele pe care le contaminează, şobolanii transmit şi listerioza. În schimb, prin muşcătură, pot infecta un om cu rabie.

Emilian Imbre, managerul Spitalului Victor-Babeş:Ultima deratizare a avut loc cam acum o săptămână, 10 zile. Noi facem o dată pe lună sau o dată la două luni, pentru că sunt perioade în care nu este nevoie, transmite Antena3.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-03

GALERIE MEDIA


TAGURI: sobolani, spital, saloane, pacienti, victor babes
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...