2018-12-19 01:29


SEMNAL DE ALARMĂ. Aproape 24.000 de români MOR anual din cauza FUMATULUI

 |  13:32
SEMNAL DE ALARMĂ. Aproape 24.000 de români MOR anual din cauza FUMATULUI

În preajma Zilei Mondiale de Luptă împotriva Tutunului, cu tema aleasă anul acesta de Organizaţia Mondială a Sănătăţii - Tutunul distruge inimi, medicii avertizează că fumatul poate duce oricând la cancer, infarct sau accident vascular cerebral. Peste 4 milioane de români fumează. Mai grav, 10% dintre ei sunt copii.

Cei care au tăria să renunţe la fumat, se pot confrunta cu o serie de simptome ca iritabilitate, anxietate, depresie, dureri de cap, palpitaţii, ameţeală, greaţă sau insomnie. Însă, beneficiile mult mai mari, spun medicii. “Din clipa în care un om renunţă la fumat, doar după un an, riscul de infarct miocardic se reduce la jumătate, riscul de accident cerebral ajunge la fel ca la un nefumător. Deci, practic, o săptămână de sevraj de nicotină e preţul pe care îl plăteşti ca să protejezi familia de suferinţă” - Magda Ciobanu, medic pneumolog Institutul Marius Nasta.

Fumatul omoară mai mulţi oameni decât alcoolul, accidentele de circulaţie, drogurile ilegale, obezitatea, tentativele de sinucidere sau de crimă, la un loc, scrie tvr.ro. Statisticile arată că doar într-un singur an, în ţara noastră, au murit aproape 24.000 de oameni din cauza consumului de tutun. Cei mai mulţi - aproape 10.000 - au făcut boli cardiace ischemice, peste 7500, cancer pulmonar iar restul, accident vascular cerebral.

„La momentul la care nicotina îşi face primele efecte, se produce activarea sistemului nervos simpatic, reducerea fluxului sangvin către inimă, către creier şi către celelalte organe” - Doina Dimulescu, medic cardiolog Spitalul Elias.

Important de știut este că și ţigările electronice, cel care nu scot fum, sunt la fel de periculoase. Medicii cer interzicerea lor în spaţiile închise, aşa cum se întâmplă de doi ani cu ţigările clasice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-05-30

TAGURI: romani, decese, fumat, copii, semnal de alarma
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ADEVARAT
30 Mai 2018

eu am luat ulei cbd de la https://ulei-cbd.ro si m-am lasat de fumat dupa prima administrare!
ABC
04 Iun 2018

Dar cati mor din cauza otravurilor din alimente nu se spune, n-asa?
ALENNA ALISON
22 Iun 2018

Mă simt atât de binecuvântată din nou în căsnicia mea după ce doctorul ODUMODU mi-a adus soțul care sa separat de mine pentru un an bun. Am ALENNA după numele din ROMÂNIA. Chiar dacă am guri peste tot corpul meu, nu va fi suficient să-i mulțumesc doctorului ODUMODU pentru ajutorul său asupra vieții mele. Soțul meu sa separat cu mine de un an și am fost în dureri și agonie fără el. Deci, am căutat ajutor peste tot, dar nimic nu a funcționat până când am vrut să spun doctorul ODUMODU. Mi-am explicat situația și mi-a promis că soțul meu se va întoarce la mine în 48 de ore, până când inima mea încă mai bate pentru el. Am crezut în el și mi-a pregătit un soț. I-am sunat pe soțul meu exact când doctorul ODUMODU saicompelld. El a pledat și a spus că are nevoie de mine înapoi și acum trăim fericit din nou pentru ultimele 9 guri. Toți cei de acolo care citesc articolul meu care are nevoie de ajutor ar trebui să-l contacteze ... Emil: drodumodusolutions@gmail.com
Random imageUltimele stiri


loading...