2019-03-26 20:43


SEMNAL DE ALARMĂ. Aproape 24.000 de români MOR anual din cauza FUMATULUI

 |  13:32
SEMNAL DE ALARMĂ. Aproape 24.000 de români MOR anual din cauza FUMATULUI

În preajma Zilei Mondiale de Luptă împotriva Tutunului, cu tema aleasă anul acesta de Organizaţia Mondială a Sănătăţii - Tutunul distruge inimi, medicii avertizează că fumatul poate duce oricând la cancer, infarct sau accident vascular cerebral. Peste 4 milioane de români fumează. Mai grav, 10% dintre ei sunt copii.

Cei care au tăria să renunţe la fumat, se pot confrunta cu o serie de simptome ca iritabilitate, anxietate, depresie, dureri de cap, palpitaţii, ameţeală, greaţă sau insomnie. Însă, beneficiile mult mai mari, spun medicii. “Din clipa în care un om renunţă la fumat, doar după un an, riscul de infarct miocardic se reduce la jumătate, riscul de accident cerebral ajunge la fel ca la un nefumător. Deci, practic, o săptămână de sevraj de nicotină e preţul pe care îl plăteşti ca să protejezi familia de suferinţă” - Magda Ciobanu, medic pneumolog Institutul Marius Nasta.

Fumatul omoară mai mulţi oameni decât alcoolul, accidentele de circulaţie, drogurile ilegale, obezitatea, tentativele de sinucidere sau de crimă, la un loc, scrie tvr.ro. Statisticile arată că doar într-un singur an, în ţara noastră, au murit aproape 24.000 de oameni din cauza consumului de tutun. Cei mai mulţi - aproape 10.000 - au făcut boli cardiace ischemice, peste 7500, cancer pulmonar iar restul, accident vascular cerebral.

„La momentul la care nicotina îşi face primele efecte, se produce activarea sistemului nervos simpatic, reducerea fluxului sangvin către inimă, către creier şi către celelalte organe” - Doina Dimulescu, medic cardiolog Spitalul Elias.

Important de știut este că și ţigările electronice, cel care nu scot fum, sunt la fel de periculoase. Medicii cer interzicerea lor în spaţiile închise, aşa cum se întâmplă de doi ani cu ţigările clasice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-05-30

TAGURI: romani, decese, fumat, copii, semnal de alarma
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ADEVARAT
30 Mai 2018

eu am luat ulei cbd de la https://ulei-cbd.ro si m-am lasat de fumat dupa prima administrare!
ABC
04 Iun 2018

Dar cati mor din cauza otravurilor din alimente nu se spune, n-asa?
ALENNA ALISON
22 Iun 2018

Mă simt atât de binecuvântată din nou în căsnicia mea după ce doctorul ODUMODU mi-a adus soțul care sa separat de mine pentru un an bun. Am ALENNA după numele din ROMÂNIA. Chiar dacă am guri peste tot corpul meu, nu va fi suficient să-i mulțumesc doctorului ODUMODU pentru ajutorul său asupra vieții mele. Soțul meu sa separat cu mine de un an și am fost în dureri și agonie fără el. Deci, am căutat ajutor peste tot, dar nimic nu a funcționat până când am vrut să spun doctorul ODUMODU. Mi-am explicat situația și mi-a promis că soțul meu se va întoarce la mine în 48 de ore, până când inima mea încă mai bate pentru el. Am crezut în el și mi-a pregătit un soț. I-am sunat pe soțul meu exact când doctorul ODUMODU saicompelld. El a pledat și a spus că are nevoie de mine înapoi și acum trăim fericit din nou pentru ultimele 9 guri. Toți cei de acolo care citesc articolul meu care are nevoie de ajutor ar trebui să-l contacteze ... Emil: drodumodusolutions@gmail.com
MARIANA DIEGO
12 Mar 2019

Bună ziua tuturor, un bun vrăjitor care mă ajută să-mi recuperez soțul este aici pentru părerea ta! Numele meu este doamna Mariana Diego. Am sediul în NEW YORK, Statele Unite ale Americii Viața mea sa întors! Soțul meu a părăsit casa timp de trei ani și înseamnă să petreacă o vacanță îndoielnică. El a arătat o femeie tânără și a fost încântat de ea pentru că era bogată. Soțul meu refuză Du-te acasă cu cei doi copii pe care ia lăsat în urmă. Am plâns toată ziua Căutând ajutor. Am văzut două mărturii private: o femeie pe nume ESTHER PAUL și ELIZABETH JAKE, a mărturisit cum dr. Jungunu a adus fostul său iubit în mai puțin de 72 de ore și la sfârșitul mărturiei sale a renunțat la e-mailul dr. JUNGUNU. După ce am citit toate astea, am decis să încerc. Am luat legătura cu el pentru a mă ajuta să-mi găsesc soțul și mi-a cerut să nu-mi fac griji pentru că zeii lor vor lupta pentru mine. Mi-a spus că în noaptea în care toate spiritele s-au trezit, el ar arunca vraja să-mi aducă împreună cu soțul meu și a făcut-o în mai puțin de 24 de ore să contacteze doctorul, soțul meu sa întors spre mine și a început să vărsa lacrimi de întâlnire, așa că ceea ce mă scuză, sunt atât de fericit că acest mare pitcher face pentru mine și soțul meu. Am contactat Dr. Jungunu prin e-mailul său: drjungunusolutionspell@gmail.com sau WhatsApp + 233570528416 despre Orice problemă ați putea lua în considerare: 1, câștigați o loterie de viză în orice țară 2, pierde vraja de greutate 3, vă ajută să rămâneți gravidă 4, vă ajuta să vă promovați biroul. 5, dacă aveți nevoie de ajutor financiar. 6, salvează-te de HIV-SIDA și de cancer 7, o întâlnire bogată și faimoasă în întreaga lume. 8, inel de putere miracol 9, vă ajută să vă recuperați toți banii de la escroci 10, vrei să devii o sirenă? Luați legătura cu el oriunde în lume E
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...