2019-02-19 17:04


Spital, sancționat după scandalul cu morții din saloane

 |  21:30
Spital, sancționat după scandalul cu morții din saloane

Conducerea Spitalului Județean Argeș nu va fi amendată în urma scandalului declanșat după ce mai multe persoane decedate au fost ținute în secții, nu la morgă, declară Sorina Honțaru, directorul DSP Argeș, însă secția ATI va fi sancționată deoarece nu a fost făcută dezinfecția terminală.

Sorina Honțaru, directorul DSP Argeș, a declarat, pentru Mediafax, că, deși vineri ar fi fost termenul limită de luare a măsurilor în urma anchetei de la Spitalul Județean Argeș în cazul persoanelor decedare ținute în secții și nu la morgă, nu s-a găsit încă spațiu unde să se construiască o cameră pentru păstrarea decedaților.

Mai mult, directorul DSP Argeș, Sorina Honțaru, susține că nu va fi sancționată conducerea spitalului, deoarece nu exista altă soluție de păstare a morților.

În schimb, în urma controlului inspectorilor DSP, s-a constat că pe Secția de Terapie Intensivă, în ultima săptămână a anului trecut, nu a fost făcută dezinfecția terminală.

"Încă nu s-au dispus măsurile, pentru că încă nu s-a identificat spațiul unde se va face o cameră de păstrare a morților, ca să putem acorda și noi niște termene. Oricum, nu se vor da sancțiuni pentru situația că au fost ținuți acolo decedații, ci pentru alte deficiențe găsite în secție. Morga a fost plină și nu au avut unde să-i ducă. Nu exista altă soluție. Au fost 8 locuri și morți cu zecile. Cei de pe secția ATI, pentru faptul că nu au făcut dezinfecția terminală, vor fi sancționați. Dezinfecția curentă au făcut-o conform graficului, dar nu și pe cea terminală. Nu au putut respecta programul impus de ei, nu de lege, că au posibilitatea să își impună 2,3, 4 dezinfecții terminale pe lună. Ei și-au impus patru pe lună și, având tot timpul saloanele ocupate, acestea trebuind să fie eliberate complet, nu au avut cum s-o facă. În perioada verificată de noi, ultima săptămână din an, nu își făcuseră dezinfecția terminală. Practic, aveau una pe săptămână. Programul e făcut la începutul anului și trebuie respectat cu strictețe. Dacă și-au propus patru, patru trebuie să facă. Problema aici a fost că și-au propus prea multe, iar pacienții au fost prea mulți. (...) Contravenția, conform normelor în vigoare, se poate aplica pe o perioadă mai lungă de timp. Pe persoana fizică, amenzile încep de la 500 de lei", a declarat Sorina Honțaru.

Conducerea unității sanitare a recunoscut că în perioada sărbătorilor de iarnă a fost o problemă din cauza numărului mare de decedați și a lipsei locurilor la morgă, dar nu și că persoanele decedate au fost ținute în saloane alături de pacienți.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-16

TAGURI: spitalul judetean arges, pitesti, morga, medici, sectii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...