2019-01-18 11:48


STUDIU. Proprietarii de animale de companie, risc DUBLU de a dezvolta boala LYME

 |  12:10
STUDIU. Proprietarii de animale de companie, risc DUBLU de a dezvolta boala LYME

Persoanele care dețin un câine sau o pisică au un risc de cel puțin două ori mai mare de a descoperi prezența căpușelor pe membrii gospodăriilor din care fac parte, acest lucru putând contribui la posibilitatea de a dezvolta boala Lyme, conform unei analize efectuată recent în Statele Unite și citată de Reuters, informează Agerpres.

"Căpușele pot transmite boli oamenilor și animalelor de companie, în special în lunile călduroase când sunt cel mai active", a declarat autoarea principală a studiului, Erin Jones, de la Departamentul pentru Sănătate și Igienă Mentală din Baltimore.

Echipa lui Jones a analizat date colectate în cadrul inițiativei TickNET a Centrului american pentru controlul bolilor (US Centers for Disease Control and Prevention - CDC) care are ca scop prevenirea contactării afecțiunilor transmise de căpușe.

Boala Lyme este cea mai comună dintre afecțiunile transmise de căpușe în Statele Unite, riscul cel mai mare fiind observat în nordul țării.

Habitatul căpușelor se modifică

Oamenii de știință au analizat date provenind de la 2.727 de gospodării din trei state în care boala Lyme este endemică: Connecticut, Maryland și New York.

În peste o jumătate dintre gospodăriile incluse în studiu - 1.526 - erau prezenți un câine, o pisică, sau ambele animale.

"Boala Lyme este din ce în ce mai mult în centrul atenției deoarece numărul persoanelor afectate este în creștere, iar habitatul căpușelor se modifică, o consecință indirectă a schimbărilor climatice", a explicat pentru sursa citată Bruno Chomel, cercetător în medicină veterinară la Universitatea Davis din California, care nu a fost implicat în studiu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-10

TAGURI: boala lyme, capuse, animale de companie, caine, pisica, studiu, proprietar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...