2019-01-19 10:34


Temutul VIRUS West Nile revine în TELEORMAN

 |  10:33
Temutul VIRUS West Nile revine în TELEORMAN

Două persoane din localitățile Zimnicea și Rădoiești sunt suspecte de infecție cu păcătorul virus West Nile, transmis de ţânţari. Autoritățile locale așteaptă acum rezultatul analizelor de la Institutul Cantacuzino. Cazuri de infecție cu West Nile au fost semnalate și în vara anului trecut în județul Teleorman, înregistrându-se inclusiv un deces la o persoană care a contactat acest virus.

"Este vorba de un băiat în vârstă de 18 ani, cioban, internat la spitalul 'Victor Babeș' și de o femeie în vârstă de 48 de ani, fără ocupație, internată la secția boli infecțioase a Spitalului Caritas din municipiul Roșiorii de Vede. În această perioadă intervine factorul favorizant prin modificări de ordin climatic. În luna mai am trimit adrese la toate primăriile să dispună măsuri și să se facă dezinsecție. Există stare de alertă chiar dacă cele două cazuri nu sunt confirmateă", a declarat pentru Agerpres directorul DSP Teleorman, Mioara Comana.

Imediat după apariția celor două suspiciuni, Direcția Județeană de Sănătate Teleorman a dispus o serie de măsuri pentru stoparea răspândirii virusului.

Timp de 28 de zile Centrul de Transfuzii Sanguine nu recoltează sânge de la persoanele aflate în zonele Zimnicea și Rădoiești, DSP a informat medicii de familie ai suspecților despre posibilitatea infestării pacienților cu virusul West Nile și primăriile localităților vizate pentru a lua măsuri suplimentare de dezinsecție.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-28

TAGURI: virus west nile, teleorman, zimnicea, doua cazuri, suspiciuni
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image



Ultimele stiri





loading...