2019-03-24 03:01


A fost DEMIS Directorul Agenției de Transplant. Cine îi ia locul

 |  19:37
A fost DEMIS Directorul Agenției de Transplant. Cine îi ia locul

Directorul Agenţiei de Transplant Radu Deac a fost demis, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, declarând la Digi24 că nu neagă bunele intenţii ale acestuia, dar că a considerat că e nevoie de o echipă nouă în beneficiul pacienţilor a căror viaţă depinde de transplant.

UPDATE: Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a semnat ordinul de numire a doctorului Alexandra Anca Mureşan în funcţia de director executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant, informează miercuri MS.

Noul director executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant, dr. Alexandra Anca Mureşan, este medic primar chirurgie generală din anul 2013. Până în prezent şi-a desfăşurat activitatea la Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie "prof. dr. Octavian Fodor" din Cluj-Napoca. Este un bun cunoscător al proceselor de control al calităţii şi normelor legislative din domeniul sanitar. 

„Am declarat în urmă cu câteva săptămâni că doresc restructurarea Agenţiei Naţionale de Transplant. Am numit un nou director executiv, am propus un director adjunct.

Nu neg bunele intenţii ale domnului Deac, dar am considerat că e nevoie de o echipă nouă în beneficiul pacienţilor a căror viaţă depinde de transplant.

Mă aştept să fie schimbări în Consiliul Ştiinţific.

România nu a fost niciodată membră în Eurotransplant, a avut un acord, vom începe discuţiile, care s-ar putea să dureze mai mult, pacienţii nu pot aştepta, consilierul meu pe probleme de transplant a fost deja la Budapesta şi e acolo pentru a negocia preluarea pacienţilor care nu pot fi transplantaţi.”, a declarat Sorina Pintea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-05

TAGURI: demitere, director agentia de transplant, radu deac, sorina pintea
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...