2017-11-23 02:08


25 de alimente și plante care previn cancerul

 |  20:05
25 de alimente și plante care previn cancerul

De-a lungul timpul, au fost studiați mii de compuși naturali presupuși a avea o activitate anticancer, însa doar o mica parte dintre aceștia au dovedit ca pot ataca și ucide celulele stem cauzatoare de cancer.

Cercetari preclinice recente au descoperit ca ghimbirul contine un compus de 10.000 de ori mai eficient decat medicamentul Taxol folosit in chimioterapie pentru uciderea celulelor stem de cancer la san. Chiar si unele alimente mai comune, precum afinele, s-a descoperit ca au proprietati speciale de ucidere a cancerului.

Un nou studiu publicat in revista Cercetari Anticancer intitulat "Produse naturale care ataca celulele stem de cancer" identifica aceasta categorie speciala de alimente care ucid cancerul, ca urmare a unei analize efectuate asupra literaturii existente, si enumera 25 de substante. Iata lista acestor alimente, impreuna cu sursele in care acestea pot fi regasite:

    Epigalocatehin-3-galata (EGCG) - Ceaiul verde

    6-Gingerol - Ghimbir

    β-Caroten - Morcov, legume cu frunze verzi

    Baicaleina - Gura-lupului chinezesc

    Curcumina - Turmeric

    Ciclopamina - Crinul de porumb [NU recomandam consumul acestei plante; este doar un exemplu care arata ca exista componente naturale care ucid celulele stem de cancer]

    Delfinidina - Afine, zmeura

    Flavonoide (Genisteina) - Soia, trifoiul rosu, cafea

    Gossypol - Seminte de bumbac [NU recomandam consumul acestei plante; este doar un exemplu care arata ca exista componente naturale care ucid celulele stem de cancer]

    Guggulsteron - Commiphora (arborele de mir)

    Isotiocianate - Legume crucifere

    Linalool - Menta

    Licopena - Grepfrut, rosii

    Parthenolide - Iarba fetei

    Perylill alcohol - Menta, cirese, lavanda

    Piperina - Piperul negru

    Placycodon saponina - Playycodon grandifloruim

    Psoralidina - Psoralea corylilyfolia

    Quercetina - Capere, ceapa

    Resveratrol - Struguri, prune, fructe de padure

    Salinomycin - Streptomyces albus

    Silibinin - Armurariul

    Acid ursolic - Cimbru, busuioc, oregano

    Vitamina D3 - Peste, galbenus, carne de vita, ulei din ficat de cod

    Withaferin A - Withania somnifera (ashwaganda)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-23

TAGURI: alimente, plante, cancer,



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


GEABA HALEșTI
23 Ian 2016

d-astea dacă nea-agronomul Cioloș a avut grijă să ne bage pe gât Codex Alimentarius prin introducerea intiumului și-a organismelor modificate genetic - tot de cancer putem crăpa toți! Deja este alarmant câte cazuri de cancer sunt înregistrate la vârste fragede.
Random image



Ultimele stiri






Apa Nova