2018-12-17 18:56


5 pasi pentru dezvoltarea increderii in sine

 |  18:32
5 pasi pentru dezvoltarea increderii in sine

“Daca auzi o voce spunandu-ti ca nu poti sa pictezi, atunci sa te apuci de pictat, iar acea voce va fi redusa la tacere”, a spus Vincent Van Gogh. Indiferent de caracterul si atitudinea vizavi de viata dobandite prin nastere, omul se poate programa sa schimbe convingerile pe parcursul existentei, prin cursuri de dezvoltare personala, educatie, disciplina, vointa sau efort. Increderea in sine se dezvolta prin constientizarea propriei valori, iar instrumente sunt destule.

1. Increderea este o stare de spirit

Increderea de sine este ca o stare de spirit si poate fi dezvoltata urmand anumite ritualuri zilnice. Poti face asta daca iti aloci putin timp in fiecare zi, de la 30 de minute pana la o ora, sa citesti sau sa asculti carti audio, sa meditezi sau sa practici exercitii fizice. Daca nu-ti gasesti timp pentru tine, altcineva va folosi acel timp pentru el. Oricine poate gasi timp pe parcursul unei zile, necesita doar un mic sacrificiu. Investeste in tine insuti pentru ca va fi cea mai buna investitie!

2. Devii ceea ce gandesti

„Aici vorbesc despre afirmatii. Daca stai degeaba gandind „O sa ma imbogatesc”, nu vei deveni avut. E nevoie de actiune, dar pana la actiune trebuie sa iti proiectezi in minte Scopul. Ai grija la gandurile negative. Nu uita ca mintea ta este ca un computer, iar ceea ce gandesti este doar interpretarea ta asupra lucrurilor. Nu totul este alb si negru, corect sau gresit – cateodata lucrurile sunt doar ceea ce sunt, dar tu le interpretezi ca fiind bune sau gresite, pozitive sau negative. Intrebarea e, ce fel de tipar de gandire ai?”, spune pihoterapeutul Alexandru Plesea.

3. Sa te dezvolti un pic in fiecare zi

Aici secretul este fraza „in fiecare zi”. Citeste ceva nou in fiecare zi, fie despre domeniul in care lucrezi sau ceva productiv. Participa la cursuri si cunoaste oameni noi cu acelasi tipar de gandire si pasiuni ca ale tale. Daca duci o viata de crestere constanta in fiecare zi, vei deveni mai increzator, mai intelept si mai modest. Daca citesti cate o ora in fiecare zi, vei cumula 7 ore pe saptamana de lectura si invatare. Asta inseamna 28 de ore pe luna si 336 de ore pe an! Poti sa-ti imaginezi cat de mult inveti in acest timp? O noua limba, o specializare intr-un domeniu. Potentialul este uimitor. 

4. Adu imbunatatiri in fiecare aspect al vietii tale

In viata, nu totul este munca; e important sa-ti aduci aminte de asta in fiecare zi. Sunt si alti factori importanti precum sanatatea, relatiile, pasiunile si dezvoltarea ta personala. Toti acesti factori necesita timp si efort daca vrei sa ai succes si sa-ti consolidezi increderea in sine. Daca una din aceste zone este neglijata, atunci increderea ta de sine va incepe sa se clatine. Dezvolta cate putin din aceste aspecte in fiecare zi. Ce poti face pentru a avea o relatie mai buna cu partenerul tau de viata? Invatarea zilnica este secretul pentru succesul in general si cresterea stimei si increderii de sine. Neglijarea unei anumite zone din viata ta iti va afecta increderea.

5. Imbraca-te pentru succes

Cand arati bine, te simti bine, iar acest lucru se va reflecta in increderea personala. Imbraca-te in functie de cum vrei ca lumea sa te trateze. Dupa cum am mentionat inainte, oamenii se bazeaza pe perceptiile si interpretarile personale. Daca nu te mandresti cu aspectul tau, de ce te astepti ca ceialalti sa te vada altfel. Aranjeaza-te pentru ceea ce vrei sa devii si cine vrei sa devii, iar increderea ta va creste.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-28

TAGURI: incredere in sine, pasi, vincent van gogh, dezvoltare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...