2019-03-25 04:04


5 trucuri pentru un machiaj de primăvară rapid şi uşor

 |  19:26
5 trucuri pentru un machiaj de primăvară rapid şi uşor

Natural, romantic, proaspăt şi feminin. Acestea sunt cuvintele care pot descrie cât mai bine un machiaj ideal de primăvară, mai cu seamă că nuantele-vedeta ale lui 2016 sunt rozul-cuart şi albastrul dechis, numit şi “baby blue”. Alegeţi, aşadar, aceste două nuanţe pentru fardurile de pleoape, cele de obraz sau rujuri şi veţi purta un machiaj relaxat, de primăvară şi, totodată, la modă. Însă, la fel de importante ca şi culorile alese sunt uşurinţa şi rapiditatea cu care realizăm machiajul, pentru că fiecare zi reprezintă o nouă întrecere cu timpul. Make-up artistul Katiuşa Popovici ne-a oferit câteva trucuri pentru a obţine un machiaj rapid şi uşor ca o adiere de primăvară, evident în tendinţe.

#1 Mai puţin înseamnă mai mult!

“Mai puţin înseamnă mai mult!” sau varianta în engleză – “Less îs more” este regula de bază şi în machiajul acestei primăveri. “Primăvara aceasta se poartă tenul strălucitor şi cât mai puţin încărcat. Efectul de ten strălucitor, luminos şi curat îl poţi obţine cu ajutorul produselor ce conţin particule luminoase pe care le întinzi uşor cu o pensulă şi apoi îndepărtezi excesul. Foloseşte o cremă hidratantă, un fond de ten şi puţină pudră cu particule strălucitoare, care reflectă subtil lumina. Aceste particule trebuie să fie foarte fine, iar pentru a le testa te poţi privi în oglindă la lumina naturală a zilei”, explica Katiuşa Popovici. Poţi folosi şi iluminatorul, pentru pomeţi şi pentru colţul intern al ochilor. Machiajul natural înseamnă puţin fard, de aceea tenul tău trebuie să arate impecabil. Fă-ţi un obicei din a aplica frecvent măşti de curăţare, hidratare, exfoliere şi tonifiere. Nu uita nici de demachierea zilnică şi de o hidratare corespunzătoare.

#2 Bronz timpuriu

Pentru un aspect natural, dar vizibil îmbunătăţit, poţi folosi alături de blush, o pudră bronzanta cu o nuanţă puţin mai închisă decât cea a tenului tău. Porneşte dinspre tâmple, sub pomete şi sub linia maxilarului, pentru un efect uşor de contouring al fetei. Însă, ai grijă să “bronzezi” şi partea din centru a gâtului, aşa încât trecerea de la o culoare închisă a tenului la una deschisă a gâtului/ decolteului să nu fie bruscă şi efectul unul inestetic.

#3 Nu uita de eyeliner!

“Pentru o privire pătrunzătoare poţi înlocui fardul de ochi cu un eyeliner. În plus este mult mai simplu şi mai rapid de aplicat decât să blenduiesti culorile de fard. Poţi desena o codiţă lungă gen cat-eyes, pentru a-ţi alungi ochii, o variantă chic şi potrivită pentru zi. După ce te vei obişnui cu mişcarea, îţi va lua doar câteva clipe până să termini. Deşi eyelinerul negru este cel mai des folosit, în primăvara aceasta poţi experimenta şi eyelinerul colorat,” spune Katiuşa. Albastru, mov, verde sau portocaliu, nu te teme sa alegi culori îndrăzneţe pentru machiajul pleoapelor cu tuş. Un pont: cu cât este mai sclipicios cu atât mai bine! Şi, o alta veste bună: să nu te mai sperie ideea că nu reuşeşti să trasezi liniile perfecte pentru că la modă sunt cu “codiţele” pătrate ale tuşului, cu contur neregulat.

#4 Cum să măreşti ochii

”Dacă vrei să obţii efectul de mărire al ochilor, alege nuanţe deschise de fard pentru ochi, iar în loc să mergi pe varianta clasică de smokey-eyes, care oricum nu e potrivită pentru zi, alege o nuanţă maro şi mascara pentru volum. Foloseşte farduri foarte puţin sidefate, care să confere privirii tale un strop de culoare”, completează make-up artistul.

#5 Nuanţele pastel sunt în trend

Alege nuanţele pastelate pentru unghii şi buze. “Buzele nude sau în nuanţe pastelate îţi oferă un aer proaspăt, natural, exact ca şi primăvara. Adoptă nuanţe pastelate de roz sau corai, dar poţi rămâne de asemenea la nuanţa naturală a buzelor tale, aplicând numai un gloss transparent. Balsamurile de buze uşor sidefate sunt şi ele în trend, mai ales dacă eşti ceva mai comodă, tocmai pentru că sunt foarte simplu de aplicat, chiar şi fără oglindă”, punctează Katiuşa.

SFAT

Investeşte într-un exfoliant de buze, pentru că cel de corp este prea abraziv pentru o parte a corpului atât de sensibilă. Ai grijă ca cel puţin o dată pe săptămână să aplici scrubb-ul pe buze şi să masezi uşor, iar apoi să foloseşti un strugurel hidratant. Astfel, buzele vor fi mereu hidratate, nu se vor exfolia şi rujul va rezista mult mai mult, într-o formă perfectă. Ai nevoie de buze catifelate mai cu seamă dacă eşti adeptă rujurilor rezistente la transfer, care au tendinţa să deshidrateze buzele.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-25

Mai multe imagini:
5 trucuri pentru un machiaj de primăvară rapid şi uşor
zoom
5 trucuri pentru un machiaj de primăvară rapid şi uşor
zoom
5 trucuri pentru un machiaj de primăvară rapid şi uşor
zoom

5 trucuri pentru un machiaj de primăvară rapid şi uşor
zoom
5 trucuri pentru un machiaj de primăvară rapid şi uşor
zoom

TAGURI: tendinte, machiaj, make-up artist, Katiuşa Popovici
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...

Media

REȚETE simple pentru sucuri de vară sănătoase și DELICIOASE
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă 25 Mai 2017 | (0)
Sfaturi si curiozitati