2018-10-23 15:45


6 MOTIVE pentru care să mănânci HERING în fiecare zi

 |  18:40
6 MOTIVE pentru care să mănânci HERING în fiecare zi

Heringul este un peste bogat în acizi grași Omega3, vitamina D și alți nutrienți, cu beneficii excelente asupra sanatatii omului.

Stiai că o porție de  hering pe zi oferă 100% din necesarul zilnic de vitamina D? Acest lucru este impresionant, având în vedere că multe alimente oferă puțin sau deloc din această vitamină pe care, de regulă, doar corpul uman o produce. În plus, heringul conține seleniu și urme de minerale, inclusiv calciu, potasiu și fier. O porție medie de hering poate acoperi chiar și întreaga ta nevoie zilnică de vitamina B12! Dublu avantaj.

Astfel, printre motivele importante pentru care sa mananci in fiecare zi o portie de hering, se numara urmatoarele:

• te protejează împotriva bolilor de inimă și a diabetului zaharat

• reduce riscul de boli autoimune

• ajută la prevenirea deficienței de vitamina D

• întărește imunitatea

• protejează împotriva tulburărilor cognitive, a pierderii de memorie și a tulburărilor de dispoziție

• reduce riscul de cancer

Așa că iată și 2 rețete cu hering, recomandate de Chef Liviu Balint – ambasadorul Podravka România, pe care nu ai nicio scuză să nu le prepari vara asta:

    1.  Penne cu hering

Fierbe 500g penne într-o oală cu apă sărată, conform instrucțiunilor de pe pachet. Decojește și toacă fin 2 căței de usturoi, apoi taie mărunt un ardei iute și frunzele unei legături de pătrunjel. Pune o tigaie pe foc la o temperatură mare și adaugă câteva linguri de ulei de măsline. După ce s-a încins, adaugă usturoiul, ardeiul iute, o lingură de capere și tulpinile de la pătrunjel. Lasă-le câteva minute până când mixul începe să își schimbe culoarea. Ia 2 conserve de hering în ulei vegetal, adaugă-le în tigaie și gătește-le timp de 2 minute. Adaugă o mână de roșii cherry și stoarce sucul de la o lămâie. Apoi adaugă deasupra pastele deja fierte. Asezonează cu sare și piper negru, adaugă pătrunjelul tocat și o lingură de ulei de măsline extra virgin. Tentant?

  2. Mămăliguță cu hering în sos tomat

Aceasta nu este o rețetă, ci mai degrabă o idee simplu de pus în practică, dacă ești iubitor de peşte și mămăligă. Dacă vrei că totul să iasă super-rapid, atunci e perfect! Dacă gătești doar pentru ține, atunci ai nevoie de o conservă EVA de hering în sos tomat pe care să o așezi pe o farfurie alături de o porție de mămăliguță fierbinte. O să vezi, gustul de mămăliguță cu sos tomat și peşte este de neegalat!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-23

TAGURI: hering, sanatate, retete
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


ANONIM
23 Iul 2018

Stiati de ce este heringul pus in otet la marinat? Pt ca este pestele cu cea mai mare cantitate/nr de paraziti in carnea sa. Evitati si sushi, ozonizati-va cruditatile pt a elimina pesticidele si ouale de paraziti de pe salate, ridichi, etc
Random image



Ultimele stiri






loading...