2018-12-14 17:01


7 trucuri pentru aranjarea părului scurt. Creativitatea este cuvântul-cheie pentru o coafură „de Oscar”

 |  16:56
7 trucuri pentru aranjarea părului scurt. Creativitatea este cuvântul-cheie pentru o coafură „de Oscar”
Gabriela Dumba

Refuzi să-ţi tunzi părul de teamă că nu vei avea prea multe opţiuni pentru aranjarea lui, deşi specialistul cu foarfecele îţi recomandă să scapi de vârfurile tocite şi să înţelegi că un păr scurt, dar sănătos este mult mai frumos decât unul lung şi degradat. Află că şi părul scurt poate fi coafat şi aranjat în multe feluri, în funcţie de ocazie, de la o simplă plimbare prin parc şi până la evenimente de covor roşu. Creativitatea sau, dacă duci lipsa de imaginaţie, urmarea sfaturilor specialiştilor este tot ceea ce ai nevoie pentru a-ţi crea singura coafuri „de Oscar” chiar dacă ai părul scurt.

Dacă părul lung oferă versatilitate coafurii, însă este foarte greu de întreţinut, părul scurt nu dă prea mari bătăi de cap, însă le limitează pe doamne în ceea ce priveşte styling-ul. Hairstylistul Cristi Pascu considera că este nevoie de imaginaţie şi creativitate pentru că o astfel de tunsoare să nu fie plictisitoare şi ne-a oferit câteva trucuri de styling pentru părul scurt.

Agrafe

Dacă părul are o lungime ce nu se poate aranja, doamnele pot folosi agrafe sau cleme de păr. Se pot aranja agrafele chiar într-o formă artistică pentru un look colorat şi dinamic.

Bentiţele

Te pot ajuta foarte bine să îţi prinzi bretonul sau să nu laşi părul să îţi intre în ochi, dar mai ales, au un rol decorativ ce te poate scoate din mulţime. Totodată, poţi prinde bentiţa, mai cu seamă dacă este una decorată cu flori, strasuri şi alte elemente, deasupra bretonului. Cu siguranţă vei ieşi din anonimat. În plus, oferta de pe piaţă de bentiţe/coroniţe este una bogată şi ai posibilitatea să le adaptezi ocaziei în care te afli. Există de toate pentru toţi şi este imposibil să nu găseşti una pe gustul tău sau pentru ţinuta vestimentară respectivă!

Apa cu sare de mare

Toate femeile cunosc efectul apei de mare asupra părului, iar cele care au părul creţ îşi doresc să-l coafeze mereu ca în vacanţă – lejer şi natural, ca pe plajă. Sprayul cu sare de mare conferă volum şi îţi face părul mai uşor de coafat, mai ales dacă te confrunţi cu problema firelor subţiri care nu ajută coafura să reziste în timp. Dacă nu vrei să cumperi din comerţ un astfel de spray, nu ezita să îţi faci propria ta “apa de mare”, combinând sarea de mare cu apă într-un pulverizator. Aplică soluţia dimineaţa, iar efectul durează până seara târziu. Trebuie să ştii, însă, ca spray-urile speciale conţin compuşi specifici care blochează efectele invazive ale sării de mare brute. De aceea, vei remarca încă de la prima utilizare că, deşi părul tău va căpăta mult mai mult volum, el îşi va păstra în continuare elasticitatea şi mişcările sale naturale tocmai datorită acestor ingrediente care îţi potejeaza şi hidratează firul de păr până în profunzime.

Crema de păr

Pentru doamnele cele care au tunsori scurte, pixie şi messy hair, puţină crema poate face minuni. Aceasta lipeşte vârfurile, iar părul ia mult mai uşor forma dorită.

Breton bombat

Pentru femeile care îşi doresc un look stylish şi simplu de realizat, această variantă este la îndemână dacă aveţi un breton mai lung. Cu ajutorul a doua agrafe şi puţin fixativ se poate crea o buclă cu volum.

Şampon uscat

Poate fi folosit şi la părul lung dar şi la părul scurt. Se aplică la rădăcină, absoarbe tot sebum-ul şi, pentru următoarele 24 de ore, părul are din nou un aspect curat, cu volum, uşor de aranjat. Este ideal şi pentru persoanele care nu au un păr bogat sau/şi au probleme cu secreţia de sebum - părul se îngraşă foarte repede şi îşi pierde volumul, iar dacă mai este şi scurt, avem un adevărat fiasco. Ei bine, şamponul uscat poate şi un real ajutor în acest caz!

Placa de păr

Pentru părul scurt există şi plăci de dimensiuni reduse, atât pentru îndreptarea părului cât şi pentru a-i face diverse modele, precum părul creponat sau bucle lejere. Dacă ai un bob filat sau tuns asimetric, îndreptă părul cu ajutorul plăcii pentru a scoate în evidenţă tunsoarea şi pentru a-ţi încadra frumos trăsăturile. În funcţie de preferinţe, poţi îndrepta vârfurile spre interior sau spre exterior. Partea bună este ca în scurt timp, cu puţin exerciţiu şi urmând instrucţiunile specialiştilor, poţi obţine singură, la tine acasă, coafuri speciale, fără să fii nevoită să treci pe la salonul de înfrumuseţare.

Pixie style

Purtată pentru prima oară în anii '60 de către Audrey Hepburn şi Mia Farrow, coafura pixie este una dintre cele mai în vogă tunsori şi presupune păr tuns foarte scurt şi filat la spate şi pe părţi, iar în creştet este lăsat puţin mai lung, atât cât să-ţi permită să aranjezi câteva şuviţe aparent rebele. Un look casual şi lejer poate fi obţinut cu ajutorul foehn-ului şi al spumei de styling care dau volum tunsorii sau foloseşte un gel lucios pentru a lipi părul de scalp, pentru o coafură netedă, eleganţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-24

Mai multe imagini:
7 trucuri pentru aranjarea părului scurt. Creativitatea este cuvântul-cheie pentru o coafură „de Oscar”
zoom
7 trucuri pentru aranjarea părului scurt. Creativitatea este cuvântul-cheie pentru o coafură „de Oscar”
zoom

GALERIE MEDIATAGURI: tructuri, aranjarea parului scurt, coafura, oscar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


EU
31 Ian 2017

Random imageUltimele stiri


loading...