2019-02-15 23:19


Ai arsuri la stomac? Iată cinci alimente care fac minuni

 |  22:27
Ai arsuri la stomac? Iată cinci alimente care fac minuni

Arsurile la stomac sunt o problemă care ne dă deseori bătăi de cap în funcție de alimentele pe care le consumăm, de modul cum le combinăm sau chiar de cât de repede mâncăm.

Alimentele care pot să cauzeze arsuri la stomac sunt diverse, incluzând citricele, sucul de roşii, ceapa, băuturile carbogazoase sau ciocolata. De asemenea, este recomandată evitarea alimentelor grase, a cafeinei sau a alcoolului.

Specialiștii vin cu câteva soluții naturale, cinci alimente și băuturi care calmează arsurile pe care le simțim la nivelul esofagului, scrie Csid.ro.

Sucul natural de aloe vera are un efect calmant asupra esofagului şi are capacitatea de a calma iritaţiile. Astfel intensitatea simptomelor va fi mult diminuată.

Bicarbonatul de sodiu adăugat în apă este un truc pe care îl cunoşti probabil din copilărie chiar funcţionează, însă trebuie folosit cu moderaţie doar în cazurile de urgenţă. Amestecă puţin bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă şi bea tot lichidul. Bicarbonatul va avea un rol alcalin, reducând intensitatea arsurilor.

Ghimbirul a fost folosit de secole pentru efectul său antiinflamator şi pentru proprietatea sa de a trata problemele gastrointestinale. Dacă îl foloseşti cu moderaţie, ghimbirul este unul dintre cele mai bune remedii pentru arsurile la stomac, susţin specialiştii. Adaugă în toate mâncărurile câte puţin ghimbir răzuit sau consumă după masă un ceai de ghimbir (ghimbir răzuit infuzat în apă fierbinte). 

Ceaiul de muşeţel. Bea după masă un ceai de muşeţel deoarece acesta are efecte calmante asupra stomacului.

Mestecă gumă fără zahăr timp de o jumătate de oră după masă Acest obicei te va ajuta să reduci acidul care se formează imediat după ce ai mâncat. De asemenea, este foarte important ca după masă să nu te întinzi niciodată în pat, deoarece arsurile vor avea o intensitate foarte ridicată, scrie eva.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-05

TAGURI: alimente, arsuri la stomac, ghimbir, ceai de musetel, bicarbonat, suc de aloe vera
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...

Media

REȚETE simple pentru sucuri de vară sănătoase și DELICIOASE
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă 25 Mai 2017 | (0)
Sfaturi si curiozitati