2018-12-12 15:00


Alimentele care creează dependenţă. Tortul, sucul, cheeseburger-ul şi cartofii prăjiţi, printre ele

 |  09:07
Alimentele care creează dependenţă. Tortul, sucul, cheeseburger-ul şi cartofii prăjiţi, printre ele

Oameni de ştiinţă de la Institutul Naţional pentru Dependenţa de Droguri din Statele Unite au demonstrat că anumite mâncăruri creează dependenţă şi determină un consum din ce în ce mai mare. Huffington Post a realizat un top al acestor alimente care dau dependenţă, printre acestea regăsindu-se tortul, sucul, cheeseburger-ul şi cartofii prăjiţi.

9. Tortul. Ratingul de dependenţă: 3.26

Tortul de ciocolată este consumat de majoritatea dintre noi. Cei mai mulţi cercetători sunt de acord că tortul conţine, în general, o mulţime de zahăr şi grăsimi, iar o felie de tort de ciocolată cu glazură de ciocolată are 506 calorii şi 22 de grame de grăsime.

8. Sucul. Ratingul de dependenţă: 3.29

Sucul provoacă obezitate, hipertensiune arterială şi chiar cancer. Pentru a evita riscurile, cel mai bine este să beţi apă.

7. Cheeseburger. Rată de dependenţă: 3.51

Cheeseburgerii sunt deosebit de gustoşi, dar conţin grăsimi saturate şi sodiu. Un cheeseburger Burger King are 270 de calorii, 12 grame de grăsime şi 630 mg de sare (aproape jumătate din doza zilnică recomandată de American Heart Association)

6. Cartofii prăjiţi. Rată de dependenţă: 3.60

Cartofii prăjiţi conţin acrilamidă, substanţă care a provocat anumite tipuri de cancer la animale.

5. Îngheţata. Rată de dependenţă: 3.68

Faptul că este cremoasă îi atrage pe oameni să mănânce îngheţată. Aceasta este compusă din cremă şi lapte, deci conţine niveluri foarte ridicate de grăsimi saturate.

4. Prăjiturile. Rată de dependenţă: 3.71

Un studiu efectuat la Connecticut College pe şobolani a arătat că prăjiturile Oreo le dădea acestora aceeaşi dependenţă ca şi cocaina.

3-2. Chipsurile. Rată de dependenţă: 3.73

Chipsurile împart locul 2, la egalitate în privinţa dependenţei pe care o provoacă, cu ciocolata. O porţie de 30 de chipsuri conţine 320 de calorii şi 20 de grame de grăsime.

3-2. Ciocolata. Rată de dependenţă: 3.73

Un studiu realizat la Universitatea Drexel a arătat că ciocolată le provoacă celor care o consumă aceeaşi plăcere pe care le-o provoacă drogurile consumatorilor.

1. Pizza. Rată de dependenţă: 4.01

Pizza conduce în acest top. O felie de pizza conţine, în general, în jur de 300 de calorii şi aproximativ 10 grame de grăsime. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-31

TAGURI: alimente, creaza, dependenta, tort, suc, chesseburger, cartofi, prajiti, consum, mare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...