2018-10-24 09:03


Aplicaţie inedită pentru bolnavii de cancer, lansată în România

 |  17:19
Aplicaţie inedită pentru bolnavii de cancer, lansată în România

O aplicatie unică în Romania a fost lansată la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca. Aplicaţia poate fi descărcată gratuit pe telefon sau tabletă şi este dedicată sprijinirii pacienţilor care suferă de cancer.

"Am lansat aplicatia APSCO, care este unica, in limbile romana si maghiara, si care poate fi descarcata gratuit pe tablete sau telefoane mobile din Google Play. Aplicatia este primul instrument computerizat de screening automatizat al distresului oncologic, care este un fel de stres generat de boala, pentru pacientii cu cancer, apartinatori si medici.Are un modul de autoevaluare, iar bolnavul isi poate monitoriza nivelul de distres astfel incat sa vada daca acesta este sau nu critic. Aplicatia te ajuta sa stii unde este limita in suferinta psihologica, nivel de la care ai nevoie de resurse de ajutor in plus", a spus Degi Csaba, coordonatorul proiectului, citat de Ziare.com.Aplicatia, odata instalata pe un telefon mobil sau tableta, necesita un efort de aproximativ un minut pentru completarea unor informatii pe baza carora softul face un calcul care arata pacientului care este starea sa psihica.Astfel, pacientul trebuie sa bifeze in aplicatie, pe o scala de la 1 la 10, pentru fiecare din cele patru termometre emotionale care indica nivelul de stres, anxietate, depresie si furie, iar pe baza datelor introduse aplicatia indica nevoia de ajutor a pacientului.Sociologul clujean a explicat ca utilizarea acestei aplicatii nu reprezinta in sine o terapie, ea putand fi comparata cu acele instrumente care ajuta, de exemplu, pacientii cu diabet sa isi monitorizeze nivelul glicemiei. Degi Csaba a insistat pe importanta faptului ca pacientii trebuie sa primeasca sprijinul unui psiholog specializat in acest domeniu de sustinere a bolnavilor de cancer.De asemenea, aplicatia contine si are o baza de date cu informatii legate de asociatiile, grupurile de suport sau datele de contact ale unor institute medicale din toata tara.O alta practica care ar putea fi introdusa in spitalele oncologice din Romania este completarea de catre pacienti a unui chestionar, in timpul petrecut de acestia in salile de asteptare, care sa le ofere psihologilor informatii utile despre pacientii lor de cancer.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-13

TAGURI: bolnavi de cancer, aplicatie, cluj
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


POP
02 Mar 2016

In primul rand as dori sa va spun ca sunt alaturi de toti cei care trebuie sa treaca prin aceasta boala cumplita. Am avut un caz similiar in familie, mai exact bunica mea a fost diagnosticata cu cancer neomamar metastaza gradul 4. A fost o perioada cumplita in familie, am apelat la toate resursele pe care le-am gasit dar fara nici un rezultat concret. Am fost pe la diverse clinici din tara si chiar si din afara, cu speranta ca vom gasi o solutie. Vreau sa va spun ca la toate clinicile unde am apelat, tratamentele sunt asemanatoare. Mai exact constau in mare parte in chimoterapie. Ceea ce sunt convins ca toti stiti cu siguranta in ce consta. Am vazut cu ochii mei cum bunicii mele ii cadea parul, vomita, statea la pat si eram complet neputincios. Dar din fericire am facut mai multe cautari, si intr-un final am dat peste un tratament alternativ pe baza naturista injectabil care consta in vitamina C, glutation, neoplaston,vitamina B17, etc. Am cautat mai multe informatii despre acest tratament si foarte multi oameni au confirmat cu succes ca a dat rezultate. Vreau sa va spun faptul ca bunica mea inainte sa fie diagnosticata era o femeie masiva si in urma citostaticelor de la 90 de kg a ajuns la 60 in 5 saptamani. Intrebarea mea este in felul urmator: cum poate un tratament de la care iti cade parul, iti pierzi jumatate din kilograme si esti complet neputincios; sa fie la final benefic pentru sanatatea ta? De aceea am fost surprins de acest tratament alternativ pe care l-am gasit deoarece a dat roadele chiar de la primele doze. Nu mi-a venit sa cred cat de rapid s-a pus bunica mea pe picioare. Ramasesem pur si simplu fara nici o speranta. Si vreau sa va spun ca a fost diagnosticata in 2004 si a decedat in 2013 din alte cauze. Mai multe detalii pentru persoanele care sunt interesate de acest tratament, puteti gasi pe aceasta pagina de facebok: https://www.facebook.com/alternative.cancer.treatment.oradea/?fref=ts Va doresc tu
Random imageUltimele stiri


loading...