2018-12-15 02:55


Big Ben-ul nu mai arată ora exactă

 |  15:21
Big Ben-ul nu mai arată ora exactă

Celebrul ceas din Palatul Westminster din Londra e suspectat că nu mai arată ora exactă, că are cel puţin şase secunde în avans.

Conform AFP, Big Ben marchează ora în avans de aproape 15 zile , întrerupând emisiunile radio ale BBC și BBC World Service, care utilizează sunetul ceasului în direct. 'Nu știm cum s-a întâmplat', a spus marți la BBC Ian Westworth, unul dintre cei trei ceasornicari de la Westminster. 'Este un ceas vechi de 156 de ani... și este oarecum capricios. Închipuiți-vă la volanul mașinii timp de 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an în ultimii 156 de ani', a adăugat el.

„Trebuie să facem progresiv o schimbare, fie adăugând monede vechi de câte un penny pentru accelerare, fie luând din greutate pentru încetinire', a afirmat Westworth. Procesul este destul de delicat, primele tentative de potrivire provocând întârzierea ceasului. 'A fost nevoie să ne urcăm acolo sus aproape în fiecare zi să îl potrivim” a mai spus ceasornicarul, adăugând că frecvența obișnuită a ascensiunilor fiind de obicei de trei pe săptămână.

Numele de Big Ben este folosit adesea pentru a desemna turnul care adăpostește clopotul de 13,7 tone ce sună orele și marchează diferit sferturile de oră.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-25

TAGURI: big ben, ora exacta, ceas
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...