2019-03-26 12:34


CĂDEREA PĂRULUI, una dintre consecințele acțiunii RADIAȚIILOR SOLARE. Ce alte DAUNE mai sunt

 |  15:51
CĂDEREA PĂRULUI, una dintre consecințele acțiunii RADIAȚIILOR SOLARE. Ce alte DAUNE mai sunt

Nu mai e de mult timp o noutate că în timpul verii, părul, precum și pielea, sunt structuri expuse agenților de mediu, cum ar fi: soarele, sarea, vântul, nisipul și spălarea frecventă. Toate acestea pot condiționa puternic starea de sănătate și bunăstarea firului de păr. Protejarea părului în timpul verii este un pas important pentru a evita daunele estetice, vizibile la doar câteva luni după perioada de vară.

Soarele este primul vinovat, dar nu singurul. Părul este expus și altor factori: vânt, nisip, clorul din piscine, apa sărată din mare. Acestea usucă părul și îl expun unor substanțe (cum ar fi algicidele) sau dezinfectanți (cum ar fi clorul), care îl slăbesc. Efectul final este uscăciunea și descuamarea cuticulei, învelișul protector exterior al părului. Uscăciunea este cauzată de glandele sebacee ale scalpului, care nu produc suficient de mult sebum.

Acest fenomen este intensificat pe timpul verii, din cauza deshidratării, a acțiunii apei de mare și de lumina soarelui, care reduce componenta lipidică a părului, făcându-l tern, cu vârfuri despicate și supuse mai mult ruperii. O altă daună produsă de soare părului este foto-oxidarea melaninei, proces ce schimbă culoarea naturală a părului.

Dincolo de acest prejudiciu estetic, soarele în sine poate afecta părul într-un mod mult mai profund, provocând direct căderea părului.Căderea părului este una dintre consecințele directe ale soarelui.

Dincolo de deteriorarea firului de păr, razele soarelui afectează, de asemenea, scalpul.

Acestea „atacă“ atât keratinocitele epidermice, cât și cele ale bulbului de păr. Aceste celule sunt programate fiziologic pentru a trăi o anumită perioadă de timp. Soarele le face să îmbătrânească mai repede și, implicit, să moară mai devreme. Și acest proces se intensifică în lunile de toamnă.Solutia este protejarea parului prin toate metodele existente, de la palarii si pana la cosmetice cu SPF inclus. Foarte importanta este folosirea, la plaja, a unui ulei protector pentru par, iar mai apoi spalarea parului cu sampoane speciale si hranirea cu balsam si masti bogate in substante hidratante, care sa refaca cuticula firului de par.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-31

TAGURI: soare, par, caderea parului, radiatii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ADELIN
20 Mar 2019

Pentru stoparea caderii parului un supliment util e si produsul folixin, un produs din plante!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...

Media

REȚETE simple pentru sucuri de vară sănătoase și DELICIOASE
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă 25 Mai 2017 | (0)
Sfaturi si curiozitati