2018-12-11 18:37


Căpşunile conţin numeroase proprietăţi nutritive. Luptă împotriva cancerului şi întăresc sistemul imunitar

 |  13:59
Căpşunile conţin numeroase proprietăţi nutritive. Luptă împotriva cancerului şi întăresc sistemul imunitar

Căpşunile sunt o gustare dulce cu o multitudine de proprietăţi nutritive. Aceste fructe întăresc sistemul imunitar, luptă împotriva cancerului şi întârzie apariţia ridurilor.

Prezentăm mai jos 10 motive pentru care căpşunile ar trebui consumate zilnic.

1. Întăresc sistemul imunitar.

“Căpşunile sunt o sursă excelentă de vitamina C”, susţine dieticianul Madeleine Edwards, citată de Best Health în pagina electronică. O porţie conţine 51.5 mg de vitamina C, adică 50% din necesarul zilnic.

2. Ajută la menţinerea unei vederi sănătoase.

Proprietăţile antioxidante ale căpşunilor previn apariţia cataractei, iar compoziţia mare de vitamine protejează împotriva radiaţiilor solare şi îmbunătăţeşte corneea şi retina.

3. Luptă împotriva cancerului.

Căpşunile conţin antioxidanţii luteină şi zeaxantină şi acid elagic, o fitochimicală extrem de benefică. “A fost demonstrat că acidul elagic are proprietăţi anti-cancer”, a declaratt Madeleine Edwards.

4. Întârzie apariţia ridurilor.

Vitamina C găsită în căpşuni produce colagen, benefic pentru păstrarea elasticitiăţii pielii. 5. Scad nivelul de colesterol.

Fitochimicalele din căpşuni contracarează efectele lipoproteinelor de tip LDL, care pot cauza formarea unei plăci la nivelul arterelor.  Consumul căpşunilor reduce lipidele din sânge, care, în cantităţi mari, se pot depune pe pereţii arterelor.

6. Reduc inflamaţiile.

Căpşunile au proprietatea de a reduce inflamaţiile articulaţiilor, care ar putea provoca artrită.

7. Menţin o valoare normală a presiunii sângelui.

O porţie de căpşuni conţine 134 mg de potasiu şi ajută la menţinerea presiunii sângelui la nivel normal, acţionând ca un amortizor împotriva efectelor negative ale sodiului.

8. Sporesc numărul de fibre.

Căpşunile conţin 2g de fibre pe porţie, esenţiale pentru o digestie sănătoasă. De asemenea, căpşunile consumate cu moderaţie luptă împotriva diabetului zaharat de tip 2.

9. Ţin greutatea sub control.

Căpşunile au un conţinut redus de sodiu, zahăr şi calorii (în jur de 28 kCal pe porţie). “Căpşunile conţin zaharuri naturale, dar care nu depăşesc 4g pe porţie, în timp ce totalul conţinutului de carbohidraţi este echivalent cu mai puţin de o jumătate de felie de pâine. Triplaţi-vă porţia şi veţi avea o gustare cu mai puţin de 100 de calorii – şi cu mult mai sănătoasă decât snack-urile cu acelaşi număr de calorii”, susţine dieteticianul Edwards.

10. Sunt sănătoase în perioada prenatală.

Acidul folic este recomandat femeilor însărcinate sau celor care îşi doresc o sarcină, căpşunile conţinând 21 mg pe porţie. Acest tip de vitamină B ajută fătul să-şi dezvolte craniul şi măduva spinării.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-31

TAGURI: capsuni, contine, numeroase, proprietate, nutritiva, lupta, impotriva, cancer, intareste, sistem, imunitar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...