2018-12-17 21:21


Care sunt cele mai mari greşeli care se fac în bucătărie? Sfaturi pentru o igienă bună.

 |  18:25
Care sunt cele mai mari greşeli care se fac în bucătărie? Sfaturi pentru o igienă bună.

Nu trebuie neapărat să fii pasionat de gastronomie pentru a-ţi pune în practică abilităţile în arta gătitului. Uneori, asta e o necesitate, iar atunci când ne apucăm de treabă, trebuie să avem în vedere anumite reguli de bun simţ astfel încât apoi să avem o masă sănătoasă.

Deseori, din cauza ritmului mult prea agitat ajungem să facem tot felul de greşeli în bucătărie. De aceea, e important ca în momentul în care ne apucăm de gătit să ţinem cont de anumite reguli. Specialiştii ne recomandă să urmăm cu stricteţe paşii de mai jos pentru a ne bucura ulterior de alimentele gătite.

 Regulile ce trebuie respectate cu sfinţenie sunt cele de igienă şi siguranţă:

Spălam toate fructele şi legumele înainte de a le depozita în frigider. Nu spălam în chiuvetă carnea şi peştele, decât dacă apoi curăţam chiuveta cu apă fierbine şi detergent, deoarece apa rezultată contaminează celelalte ingrediente şi chiar ustensilele. Păstrăm cuţitele ascuţite şi folosim tocătoarele pentru a tăia orice ingredient este necesar. Utilizăm boluri ori tăvi pentru a curăţa legumele ori a fasona carnea, eliminând apoi resturile în coşul de gunoi. Alegem ingrediente care nu au depăşit termenul de garanţie şi suntem atenţi la etichetele acestora, în special la termenul de garanţie şi aditivi. Respectăm instrucţiunile reţetelor, citindu-le cu atenţie.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-05

TAGURI: bucatarie, reguli, greseli, alimente, spalat, ustensile, igiena
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANA
09 Mai 2015

Dacă ai cunoaşte adevărul, tu ai înţelege imediat că te-ai născut cu capacitatea de a obţine toate lucrurile la care ai visat vreodată. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: anaisac.opris@gmail.com
Random imageUltimele stiri


loading...