2018-12-14 19:56


Cât de periculos e ecranul telefonului mobil

 |  15:19
Cât de periculos e ecranul telefonului mobil

Cercetătorii spanioli au descoperit că ecranele telefoanelor mobile conțin până la 600 de microbi, adică de 30 de ori mai mult decât vasul de WC, unde au fost găsite 20 de bacterii.

Experții din Barcelona în microbiologie au avertizat cu privire la o lipsă importantă de dezinfecție a "zonelor uitate" ale casei, precum lavetele, sau bureții de menaj, vasele în care se țin periuțele de dinți, congelatoarele sau filtrele de cafea, scrie Agerpres. Astfel, bacteriile găsite pe ecranele de smartphone, sau tablete sunt de același tip cu cele descoperite pe lavetele sau bureții de menaj.

Jucăriile sunt de asemenea obiecte pe care puține persoane le dezinfectează, chiar dacă sunt duse în parc, sau intră în contact cu animalele din casă.

Potrivit studiului, circa 20 % din infecțiile alimentare sunt contractate în casă. Muniesa a avertizat că blatul de bucătărie trebuie dezinfectat periodic: pe această suprafață se realizează dezosarea unui pui și tot aici se taie apoi o roșie.

În privința zonelor umede, cercetătoarea a considerat că sunt "un paradis" al microbilor, având în vedere că aceștia proliferează rapid în acest mediu, dând drept exemplu mucegaiul din băi sau dușuri. Prosoapele umede, periuțele de dinți și vasul de WC sunt "medii prielnice" pentru acest tip de ciuperci sau bacterii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-28

TAGURI: telefon mobil, bacterii, vas wc, lavete, bureti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...