2018-12-13 06:49


Cât de periculoși sunt biscuiții pentru sănătatea noastră

 |  16:54
Cât de periculoși sunt biscuiții pentru sănătatea noastră

Folosiți zilnic de majoritatea copiilor, puțini știu că biscuiții pot fi cu adevărat periculoși pentru sănătatea noastră.

Studiul privind calitatea biscuiților cu cremă face parte din Campania Națională de Informare și Educare: ”Hrană sănătoasă – o investiție pe termen lung în sănătatea noastră” derulat de Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România (APC România). Au fost analizate, astfel, 22 de sortimente de biscuiți cu cremă din marile magazine.

Studiul trage un semnal de alarmă asupra pericolelor pe care zahărul adăugat în alimentele destinate copiilor cu vârste mici îl are asupra sănătății acestora. Bolile provocate de consumul excesiv de zahăr pot fi: obezitatea, dereglarea metabolismului calciului, stricarea dinților, diabet.

La copii consumul frecvent de dulciuri influențează procesele de creștere, ducând la apariția rahitismului și a fragilității osoase, declanșând pubertatea prematura, generând probleme de comportament (scăderea voinței, predispunere la violenta, scăderea capacității de concentrare etc.).

Biscuiții sunt plini și de aditivi alimentari, care pot cauza afecțiuni medicale grave. În cele 22 de produse analizate s-au identificat 15 aditivi alimentari, după cum urmează:bicarbonat de amoniu (E503), bicarbonat desodiu (E500), carbonat acid de sodiu (E500ii), carbonat acid de amoniu (E503ii), pirofosfat acid de sodiu (E450), carbonat de potasiu (E501i), metabisulfit de sodiu (E223), acid citric (E330), acid malic (E296), difosfat disodic (E450i), sorbat de potasiu (E202), glicerol (E422), mono si digliceride (E471), amestec de esteri (E472), etilvanilina.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-02

TAGURI: biscuiti cu crema, zahar, aditivi, diabet, obezitate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...