2018-12-16 10:41


Ce ALIMENTE consumăm în timpul CANICULEI

 |  16:02
Ce ALIMENTE consumăm în timpul CANICULEI

Fie că este din fructe, vanilie sau ciocolată, înghețata este o adevărată plăcere, mai ales pe timp de caniculă. Însă efectul ei este răcoros doar pe moment. Asta pentru că la aproximativ o oră după ce mâncăm o înghețată, temperatura corpului începe să crească.

Puteți în schimb să înlocuiți înghețata din magazine cu una făcută în casă. Puneți la congelator câteva fructe, iar după câteva ore le pasați în robotul de bucătărie. Veți obține o înghețată delicioasă și sănătoasă. În plus vă veți răcori, pentru că organismul nu depune eforturi mari pentru a digera fructele. Bineînțeles, puteți consuma fructele ca atare, mai ales dacă sunt bogate în apă și puțin reci.

De exemplu pepenele roșu, deși e dulce, are puține calorii, doar 5% glucide și multă apă, legumele cu frunze verzi care iarăși ajung până la 90% apă.

Când este foarte cald afară, stați departe de tot ce înseamnă alimente grase şi prăjite, adică bogate în calorii. Nu evitați însă alimentele picante, precum ardeiul iute!

Gândiți-vă însă de două ori înainte de a bea o bere rece! Berea, chiar dacă e rece, fiind bogată în alcool și glucide, de asemenea are același efect. Alcoolul produce o vasodilatație care împiedică răcorirea adecvată a pielii.

Dacă vreți să vă racoriţi alegeți mai degrabă un ceai cald. Un ceai cald, supă caldă, produce transpirație abundență în timp scurt și senzația de răcire.

Este însă important ca atunci când mâncați ceva cald sau picant, aerul să fie unul uscat. Dacă este umiditate în atmosferă, nu o să vă racoriţi, pentru că transpirația nu se va evapora.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-12

TAGURI: alimente, canicula, fructe, pepene, inghetata
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...