2018-12-15 04:18


Ce să faci dacă te chinuie durerea de spate

 |  17:47
Ce să faci dacă te chinuie durerea de spate

Unul din cinci români suferă de o durere de spate de tip inflamator, peste 3% din populaţia adultă fiind afectată de acest tip de durere, iar cei mai predispuşi sunt bărbaţii. Medicii specialişti atenţionează asupra faptului că, în cazul acestei afecţiuni, durata de timp în care se stabileşte diagnosticul corect poate ajunge şi la 10 ani, ceea ce duce la agravarea bolii.

„Bolile care cauzează durere de spate inflamatorie pot afecta în mod serios viața pacienților, astfel încât diagnosticul precoce și aplicarea unui tratament adecvat sunt necesare pentru prevenirea sau reducerea deficitului funcțional şi îmbunătățirea calității vieții pacienților afectaţi. De aceea, prin campania „Nu-ţi întoarce spatele!”, îndemnăm cât mai multe persoane să intre pe www.reumatism.ro şi să parcurgă testul online de auto-evaluare pentru a vedea în ce măsură există posibilitatea să sufere de durere de spate de tip inflamator”, declară Conf. Dr. Cătălin Codreanu, medic reumatolog, preşedinte al Ligii Române Contra Reumatismului. Chiar dacă par asemănătoare, durerile de spate diferă în funcţie de cauzele care le provoacă. Cauzele pot fi de natură mecanică, inflamatorie, infecţioasă sau pot avea drept sursă bolile de rinichi sau gastrointestinale, inclusiv tumorile. Cele mai comune dureri de spate, cele mecanice, apar în urma suprasolicitării spatelui prin ridicarea de greutăţi prea mari, efort prelungit sau a loviturilor din timpul practicării sportului. Durerile de spate de tip inflamator pot fi, însă, rezultatul unei afecţiuni autoimune, de aceea este foarte important ca ele să fie descoperite cât mai devreme. Astfel de exemple de afecţiuni autoimune sunt spondilita anchilozantă, spondilartrita axială non-radiografică, artrita psoriazică și artrita reactivă. „În cazul bolilor inflamatorii ale coloanei, un diagnostic precoce și inițierea unui tratament corespunzător sunt esențiale pentru evoluția ulterioară a bolii și pentru creșterea calității vieții pacientului. De asemenea, fiind o boală cronică, cu potențial invalidant, la fel de importante sunt monitorizarea evoluției și aderenței la tratament și o comunicare foarte bună medic-pacient” declară Prof. Dr. Ruxandra Ionescu, Preşedinte al Societăţii Române de Reumatologie.

Durerile inflamatorii de spate debutează, cel mai adesea, înaintea vârstei de 40 de ani. Principalele caracteristici sunt:

• Apariția progresivă a durerii.

• Durerea se atenuează odată cu mişcarea și nu se ameliorează la repaus.

• Durerea apare adesea noaptea, mai ales în a doua parte a nopţii, și trezeşte bolnavul din somn.

• Durerea se însoțește de rigiditate în timpul dimineţii, de obicei mai mult de 30 de minute.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-09

TAGURI: durere, spate, barbati, specialisti, romani
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


COSTICA PACURARU
04 Oct 2016

Profită de această oportunitate!Tu îți alegi viitorul!Totul este absolut Sigur! Aceasta este o sansa pentru persoane hotarate si extrem de serioase,100-285 e din prima luna! Cereti acum detalii la email: pacurarucostica1963@gmail com http://bit.ly/29ypMJN COSTICATIO.BetterThanYouTube.com
Random imageUltimele stiri


loading...